Φτιαγμένη για τα δύσκολα

Πάντα έτσι ήταν. Μια αέναη προσπάθεια, μια διαρκής αναζήτηση του καλύτερου. Πόσο μάλλον τώρα που, με σταθερά βήματα, έχει φτάσει σε ένα ψηλό επίπεδο. Εκεί όπου δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού.

Ο Παναιτωλικός έχει σφυρηλατηθεί στα δύσκολα. Στα πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζοντας ότι για να κερδίσει το παραμικρό, πρέπει να δώσει σκληρή μάχη. Τίποτα δεν πρόκειται να του χαριστεί. Σε τίποτε άλλο δεν μπορεί να βασιστεί πέρα από τις δικές του δυνάμεις.

Σε τι να πρωτοσταθούμε. Στο μπαράζ που έδωσε για την άνοδο στη Β’ Εθνική ή τον περσινό μαραθώνιο που κρίθηκε στο νήμα. Στο τελευταίο παιχνίδι μιας σειράς 46 αγωνιστικών, που για μεγάλο διάστημα κάθε ματς δεν είχε αύριο αν δεν ήταν νικηφόρο.

Και τώρα, που η ομάδα επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, τα δύσκολα μπροστά μας είναι πάλι. Μια νέα προσπάθεια είναι σε εξέλιξη. Η ομάδα οφείλει να παλέψει για την εδραίωσή της στη Super League, εκεί που “φίλοι και εχθροί” συμφωνούν πως πρέπει να βρίσκεται με όλα όσα έχει “χτίσει” μέσα και γύρω από την ομάδα.

Ούτε τα άσχημα αποτελέσματα πρέπει οδηγούν στον αρνητισμό και στην κατήφεια, ούτε η επιτυχίες να μας μετατρέπουν σε αιθεροβάμονες. Τούτη η σεζόν χρειάζεται μόνιμη προσπάθεια και πολύ υπομονή. Προσήλωση στον στόχο (τον επιμέρους ή τον συνολικό), στήριξη της ομάδας (κυρίως στις δύσκολες στιγμές), συμπαράσταση και θετική διάθεση.

Η ομοψυχία που δείχνει η πλειοψηφία όσων θέλουν το καλό της ομάδας, πρέπει να ενταθεί. Σε τέτοιο βαθμό που να καλύψει τα κενά που αφήνουν όσοι από άγνοια ή για δικούς τους λόγους, με τη δράση τους επιδιώκουν να ωθήσουν τα πράγματα σε πορεία ξένη προς το κοινό συμφέρον.

Η συμβολή όλων είναι απαραίτητη προϋπόθεση να γίνει ακόμα πιο δυνατή η ομάδα μας που απέδειξε ότι δεν είναι μόνο «φτιαγμένη για τα δύσκολα», αλλά φτιαγμένη να τα καταφέρνει στα δύσκολα. Και να μας κάνει όλους περήφανους στο τέλος της διαδρομής, που σίγουρα θα έχει στην πορεία και χαρές και λύπες.

* Από το match programme που κυκλοφόρησε για τον αγώνα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ