Πρόγραμμα Κατάρτισης στην Υγιεινή Τροφίμων – Επίπεδο 1

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΓΩΓΗ με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης & της κατάρτισης αναλαμβάνει να υλοποιήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης στην Υγιεινή Τροφίμων – Επίπεδο 1.

Σε ποιούς απευθύνεται: Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε στελέχη και προσωπικό επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.Οι επιχειρήσεις τροφίμων θα πρέπει να καταρτίσουν υποχρεωτικά όλο το προσωπικό τους, που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων βάσει της ΥΑ 14708/17-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007.

Στόχος: Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή. Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή περάτωση του προγράμματος και την προβλεπόμενη δοκιμασία (εξετάσεις) θα λάβουν επίσημες βεβαιώσεις που θα εκδίδονται από τον ΕΦΕΤ και θα στέλνονται άμεσα στους δικαιούχους.

Διάρκεια: 10 ώρες
Περιγραφή: Οι εκπαιδευτικές ενότητες αφορούν την κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αρχές του HACCP που σχετίζονται με την εφαρμογή του. Οι εκπαιδευτικές ενότητες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι:
1. Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
2. Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
3. Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
4. Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
5. Το Εργασιακό Περιβάλλον
6. Πρακτικές καθαρισμού
7. Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
8. Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

Η επιχείρηση εφόσον δεν έχει υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ, έχει τη δυνατότητα επιδότησης του εκπαιδευτικού προγράμματος μέσω της συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,45% του 2011. Το ΚΕΚ ΑΓΩΓΗ εγγυάται για το μέγιστο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα μέσω των άρτια εξειδικευμένων επιστημονικών στελεχών του και σεβόμενο την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, προσφέρει προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές στα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιεί.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε την να επικοινωνήσετε με το ΚΕΚ ΑΓΩΓΗ : Τηλ. 2641022830 e-mail: kekagogi@gmail.com