Success Story: o συνωστισμός επενδυτών διώχνει τους ήδη υπάρχοντες

Το success story της κυβέρνησης Σαμαρά καλά κρατεί και όπως φαίνεται… περιοδεύει κιολας. Την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο προσπαθούν μετά μανίας -για να παραμείνουν στις καρέκλες τους- να πείσουν έναν εξαθλιωμένο λαό ότι οργώνουν τα πέρατα της γης για να φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη, ακόμα μία επιχείρηση που δραστηριοποιήτο μέχρι σήμερα στην Ελλάδα τα μαζεύει για άλλες πολιτείες…

Και όσο οι εμίρηδες από το Κατάρ, ρώσοι μεγαλοσχήμονες, funds δισεκατομμυρίων που προκαλούν ίλιγγο από όλους τους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου συνωστίζονται – κατά τη ρεπούσια προσέγγιση – στα σύνορα της Ελλάδας για να ακουμπήσουν τα χρήματά τους στην… στιβαρή πλέον ελληνική οικονομία, μία από τις τελευταίες βιομηχανίες της χώρας, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με τζίρους 3,3 δισ. ευρώ ετησίως και 7.700 εργαζόμενους, ανακοίνωσε ότι μεταφέρει στην έδρα της από την Ελλάδα στο Βέλγιο.

Εν τω μεταξύ δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για ακόμα χειρότερη συνέχεια στο σίριαλ της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, καθώς σε περίπτωση που η βιομηχανία αποφασίσει να μεταφέρει εκτός από την έδρα της και τα εργοστάσιά της, τουλάχιστον 10.000 εργαζόμενοι τόσο σε αυτά, όσο και περιφερειακά αυτών (π.χ προμηθευτές) θα προστεθούν στην ατελείωτη λίστα των ανέργων που ζουν το success story της κυβέρνησης Σαμαρά

Η μετακίνηση θα γίνει μέσω της απορρόφησης της μητρικής ΒΙΟΧΑΛΚΟ που εδρεύει στην Αθήνα από την θυγατρική VIOCHALCO S.A., που εδρεύει στο Βέλγιο. Η VIOCHALCO S.A. θα συγχωνευθεί και με άλλη εταιρία που εδρεύει στο Βέλγιο την Cofidin.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρική αναδιάρθρωση και η μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό θα βοηθήσει τον όμιλο για να έχει αμεσότερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στη δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιριών.

Είναι περισσότερο από ορατό ότι οι μεγάλοι όμιλοι εγκαταλείπουν με όλους τους τρόπους τη χώρα, ρίχνοντας ουσιαστικά αλλεπάλληλα χαστούκια στην κυβέρνηση Σαμαρά και την ακολουθούμενη πολιτική. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη μετακίνηση μετά αυτή της Coca Cola η οποίας μετέφερε την έδρα της από την Αθήνα στο Ζούγκ της Ελβετίας.

πηγή : koutipandoras.gr