Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο [HDvideo + pics]

Κορυφώνονται από σήμερα και για τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα οι αντιδράσεις των εργαζομένων της περιοχής του Αγρινίου απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, μέσα και από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει με τετράωρη στάση εργασίας η ΓΣΕΕ. Στο Αγρίνιο το Συντονιστικό Συνδικάτων και Φορέων πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας που ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Νωρίτερα το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη πλατεία Παναγοπούλου.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr στιγμιότυπα από την απεργιακή συγκέντρωση

απεργίαΣτην πλατεία Δημοκρατία αρκετά ικανοποιητική ήταν η συγκέντρωση του Συντονιστικού όπου συμμετείχαν η Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Αγρινίου Θέρμου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Στο προσκήνιο βρέθηκαν κυρίως οι εκπαιδευτικοί που έχουν προκηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στο νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο» το λουκέτο στην τεχνική εκπαίδευση, την κινητικότητα και τις απολύσεις. Ακόμη υπήρξε ομόθυμη καταδίκη της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός 34χρονου στο Κερατσίνι από έναν άντρα που δήλωσε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

Χαιρετισμούς στην απεργιακή συγκέντρωση απεύθυναν ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γ. Καραμητσόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων Σπ. Αδάμης, το μέλος του ΔΣ του Σωμετείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Στέλιος Μερμίγκης. Από την πλευρά των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ μίλησε ηΔήμητρα Ξενάκη, από την ΑΔΕΔΥ κα Χριστίνα Βούλγαρη και από πλευράς των νοσοκομειακών γιατρών ο Βασίλης Κωστάρας.

Νωρίτωρα το πρωί το ΠΑΜΕ προχώρησε στον αποκλεισμό της εισόδου του δημαρχείου Αγρινίου και ακολουθήσε συγκέντρωση στην πλατεία Συντριβανίου, όπου την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο Κώστας Τζερτζεμέλης εκ μέρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου που επιτέθηκε στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τη στάση τους.