Χρήστος Γαρουφαλής : Αυτά τα 10 χρόνια πολλαπλασιάζουν την ευθύνη

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου Χρήστος Γαρουφαλής

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου Χρήστος Γαρουφαλής μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr με αφορμή την έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου ανέφερε:

«Όταν εγκαινιάζεται μια έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου είναι φυσικό να νοιώθω χαρά. Όταν όμως υποδεχόμαστε μικρούς και μεγάλους φίλους μας για 10η χρονιά φέτος, το γεγονός αποκτά ξεχωριστή σημασία. Θυμάμαι πάντα το ξεκίνημα, τα πρώτα χρόνια, τις δυσκολίες, τις χαρές, τις εντάσεις, τις αγωνίες μας για την βελτίωση συνθηκών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του πολιτιστικού προϊόντος.Απόψε λοιπόν, στην καθιερωμένη έκθεση με έργα μαθητών της περασμένης χρονιάς, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όχι μόνον αυτούς που κατέκλυσαν τους χώρους της έκθεσης, αλλά και όσους με όποιο τρόπο βρίσκονται πλάϊ μας. Όλους τους διδάσκοντες με τους οποίους συνεργάστηκα αυτά τα χρόνια, τους εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους μαθητές μας. Τους γονείς των παιδιών που, με στερήσεις πολλές φορές, μάς εμπιστεύονται. Την δημοτική αρχή, τον πρώην κ. Θ. Σώκο αλλά και τον νυν δήμαρχο κ. Π. Μοσχολιό που συνεχίζει να στηρίζει το έργο μας όταν Εργαστήρια άλλων πόλεων έπαψαν να λειτουργούν. Επίσης τις προέδρους Κ. Κατσαρή και Β. Κραβαρίτη με τις οποίες συνεργάστηκα αυτά τα χρόνια.
Αυτά τα 10 χρόνια όμως πολλαπλασιάζουν την ευθύνη, το χρέος αλλά και το κίνητρο για συνεχή βελτίωσή μας. Από πλευράς μου, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως και φέτος θα υπερβάλλουμε εαυτούς και παρά τις συσσωρευμένες αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θα αγωνισθούμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση των καιρών, προσφέροντας μια δημιουργική διέξοδο στα καθημερινά αδιέξοδα όσων το επιζητούν. Δεν λέω πως το στοίχημα είναι εύκολο, είμαι όμως πεισματικά αισιόδοξος.
Με την ευκαιρία να σας ενημερώσω πως από 1ης Οκτωβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά τα τμήματα: ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας, κόμικ, φωτογραφίας και φυσικά τα εντατικά τμήματα γραμμικού & ελευθέρου σχεδίου για εισαγωγικές εξετάσεις για ΑΕΙ, το τμήμα που μας έδωσε ξεχωριστή ικανοποίηση έχοντας 100% επιτυχία στις πρόσφατες εισαγωγικές εξετάσεις».