Περιοδικό “Ώλενος”, 20 χρόνια – 100 τεύχη

Περιοδικό ΏλενοςΚυκλοφόρησε το νέο επετειακό τεύχος του περιοδικού Ώλενος, το οποίο συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας (1ο τεύχος Απρίλιος 1993). Πρόκειται για το τριμηνιαίο δελτίο του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σταμνάς, που εκδίδεται από τριμελή Συντακτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Γιώργο Σταμούλη, Γιώτη Βάρρα και Κώστα Τσόλκα.

Στο νέο επετειακό τεύχος με ενισχυμένη την ύλη του (32 σελίδες αντί 24) και καλαίσθητο εξώφυλλο, βρίσκουμε θέματα τοπικά και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως αφιέρωμα στο Πανηγύρι της Αγι- Αγάθης, εκτενές αφιέρωμα στον Τεχνοκριτικό Κώστα Σταυρόπουλο ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν 3 μήνες, τοπικές ειδήσεις, θέματα περιβάλλοντος, χρονογραφήματα, ιατρικά θέματα, αναφορά στην πλούσια δραστηριότητα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Σταμνάς, αθλητικές τοπικές ειδήσεις, καθώς και αφιέρωμα στη βραβευμένη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου.

Το περιοδικό όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορεί χωρίς έσοδα από διαφημίσεις, αλλά μόνο με ετήσιες συνδρομές φίλων και μελών του συλλόγου και απανταχού των Σταμνιωτών. Δεν θα το βρείτε στα περίπτερα, αλλά διατίθεται από την συντακτική επιτροπή, υπάρχει στη βιβλιοθήκη του χωριού και ασφαλώς και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Σταμνάς www.stamna.gr Η εκτύπωση γίνεται στο τυπογραφείο των Αφών Ασημακόπουλου στο Μεσολόγγι με τους οποίους οι συντάκτες όλα αυτά τα χρόνια έχουν άριστη συνεργασία.

Στη στήλη «Αντί Προλόγου» του νέου τεύχους διαβάζουμε το εξής κατατοπιστικό απόσπασμα για την εκδοτική αυτή προσπάθεια:«…Και ήταν όλα αυτά τα χρόνια δημιουργικά, γεμάτα όνειρα, αγωνίες, ελπίδα μα και απογοήτευση και σκληράδα συνάμα. Μια ολόκληρη εικοσαετία που ‘’όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν’’. Το πέρασμα από την εποχή της κάλπικης ευμάρειας σε μια νέα εποχή που μας οδήγησε σε πισωγύρισμα πολλών δεκαετιών, για την κοινωνία και τους θεσμούς της, για τον πολιτισμό, για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των ανθρώπων.Νησίδα ασφαλείας για μας ο Ώλενος, θύλακας αντίστασης και ισορροπίας απέναντι στην παράνοια και στο ισοπέδωμα της εποχής μας. Απέναντι στην προχειρότητα και στην εγκατάλειψη γενικώς…»

Ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί η ωραία αυτή δραστηριότητά μας και τα επόμενα χρόνια, όσα και αν είναι αυτά.Πληροφορίες στον Κώστα Τσόλκα, τηλ. 6977-219427, 26320-51286, 2641056211.

Η Συντακτική Επιτροπή