Δεν είναι καθόλου δεδομένα

Η απάντηση της δημοτικής αρχής στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αγρινίου ήταν λίγο – πολύ η ίδια με το πνεύμα του σχολίου που είχε κάνει το ΑγρίνιοCulture.gr για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ στην περιοχή.

“Δέκα δήμοι συνενώθηκαν για να μπορεί να παίρνει το Αγρίνιο έργα ΕΣΠΑ” ειπώθηκε από την πλευρά της αντιπολίτευσης θεωρώντας αυτονόητο το να γίνονται έργα μέσω του ΕΣΠΑ. Όμως τα περισσότερα από 150 εκ. ευρώ με τα οποία “τρέχει” το ΕΣΠΑ στην περιοχή δεν είναι καθόλου δεδομένα και αυτονόητα. Χρειάστηκε δουλειά και παρά τα όποια επιμέρους λάθη η δουλειά έγινε…

Το θέμα με το ΕΣΠΑ είναι άλλο και ξεπερνά τη συζήτηση για το δήμο Αγρινίου. Το θέμα με το ΕΣΠΑ είναι ο σχεδιασμός του και η μη διασύνδεση των έργων. Έτσι τα 150εκ. ευρώ δεν θα “αποδώσουν” τόσα όσα φαίνεται ότι μπορεί να “αποδώσει” ένα τέτοιο ποσό. Γι’ αυτό και τώρα που σχεδιάζεται το νέο ΕΣΠΑ είναι βασικό υπάρχει καλύτερος σχεδιασμός και καλύτερος προγραμματισμός όσον αφορά στόχους και δράσεις για να μπορέσει να αποδώσει όσα θα θέλαμε. Και φυσικά μεγαλύτερη διεκδίκηση σε επίπεδο περιφέρεια γιατί η Αιτωλοακαρνανία το τωρινό ΕΣΠΑ είναι “ριγμένη”….