Γ. Ρωμανιάς : “Η λύση είναι το κράτος να πάψει να είναι απατεώνας” [HDvideo]

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Συνταξιοδοτικό – Ασφαλιστικό» με ομιλητή τον καθηγητή κ. Γιώργο Ρωμανιά πραγματοποίησαν το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας το Σωματείο ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Αγρινίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου.

Δείτε αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Ρωμανίας στην webtv του myagrinio.gr

Ο οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γεώργιος Ρωμανιάς μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό. Αρχικά αναφέρθηκε στις περιπτώσεις όσων τίθεται σε διαθεσιμότητα. “Αυτοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, να μη βιάζονται να φύγουν από τις δουλειές τους. Αν πρόκειται να βγει κάποιος σε διαθεσιμότητα σε οκτώ μήνες, δεν χρειάζεται να φύγει από σήμερα. Γιατί μιλάμε για χαμένο συντάξιμο χρόνο” εξήγησε. Προέτρεψε τους ασφαλισμένους να παραμείνουν στην εργασία και να μην επιλέξουν τη συνταξιοδότηση, γιατί «είναι πιο συμφέρουσα η παραμονή, γιατί πάντα στην Ελλάδα ο συνταξιούχος ήταν στημένη λεμονόκουπα, αλλά η αντιμετώπισή του τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς μειώσεις έχει υπερβεί κάθε όριο απαξίωσης».

Ωστόσο ήταν αρκετά δεικτικός για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. «θα έχουμε συνεχείς μειώσεις συντάξεων, διότι αποθεματικά δεν υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “τα ταμεία καταληστεύτηκαν από το κούρεμα των αποθεματικών τους και από το χρηματιστήριο”. “Η λύση είναι το κράτος να πάψει να είναι απατεώνας” είπε και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να υπάρξουν άλλες πηγές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος. “Αν δεν χρηματοδοτηθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα “κρεμόμαστε” από τον κρατικό προϋπολογισμό, και ό,τι έχει θα δίνει, αν δεν έχει δεν θα δίνει”…