Η Ριζούπολη της αλλαγής

Η περσινή αναμέτρηση με τον Απόλλωνα έδωσε το σύνθημα στον Παναιτωλικό για τη μεγάλη… αντεπίθεση.

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ / sday.gr

Γυρίστε τον χρόνο πίσω. Οχι πολύ, αλλά πριν λίγους μήνες. Ηταν 3 Φεβρουαρίου όταν ο Παναιτωλικός έπαιξε για τελευταία φορά στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα, κάτι που θα συμβεί και την ερχόμενη Κυριακή.

Η κατάσταση τότε στα «καναρίνια» μόνο καλή δεν ήταν. Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας τους από τον Μάκη Χάβο και την ήττα από τον Ηρακλή Ψαχνών. Η ομάδα είχε βρεθεί στη 14η θέση και το τρένο της ανόδου έδειχνε να την προσπερνά. Αντίθετα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε μονιμοποιηθεί τότε στην πρώτη τριάδα. Ομως διοίκηση και νέος προπονητής της ομάδας ζητούσαν ηρεμία. Σαν κάτι να ήξεραν. Οι Αγρινιώτες πήγαν να παίξουν εκείνο το ματς με το… πιστόλι στο κρόταφο. Και όλα άλλαξαν. Κέρδισαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Μπόγιοβιτς, Κούσα και από τότε ξεκίνησε το εκπληκτικό τους σερί. Που τους έφερε μια ανάσα από την απευθείας άνοδο και τελικά τους χάρισε το «εισιτήριο» για τη Σούπερ Λιγκ μέσω των πλέι οφ. Ολοι έχουν να λένε πως εκείνο το παιχνίδι ήταν κομβικό και τεράστιας σημασίας. Οχι τόσο βαθμολογικής, αλλά κυρίως ψυχολογικής. Εκτοτε σαν να έβλεπε κάποιος μία διαφορετική ομάδα. Μαζί με το συγκεκριμένο ματς, από τότε ο Παναιτωλικός έχει δώσει συνολικά 37 επίσημες αναμετρήσεις, σε Σούπερ Λιγκ, Football League και Κύπελλο. Από αυτές έχει κερδίσει τις 22, στις άλλες 11 έμεινε στο «Χ» και ηττήθηκε μόνο σε τέσσερις, εκ των οποίων οι δύο είναι οι φετινές σε Λεωφόρο και Κομοτηνή.

Ετσι τη Κυριακή οι «κυανοκίτρινοι» επιστρέφουν σε ένα γήπεδο που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις τους ξυπνά. Κόντρα στον Μπάμπη Τεννέ, τον οποίο είχαν προπονητή πριν δύο χρόνια. Παράλληλα θα είναι και η πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα όπου θα πάρουν εισιτήρια. Ετσι όλοι είναι επί… ποδός. Οι γηπεδούχοι παραχώρησαν μία Θύρα στους φιλοξενούμενους και οι φίλοι τους τόσο από το Λεκανοπέδιο, όσο και από το Αγρίνιο που ετοιμάζουν εκδρομή, αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών».

Από εκείνο το ματς και μετά
Αγώνες 37
Νίκες 22
Ισοπαλίες 11
Ήττες 4