Κούλογλου : “Η Χ.Α είναι πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των γερμανοτσολιάδων”

Πραγματοποίηθηκε σήμερα το απόγευμα η προβολή της ταινίας «Νεοναζί- το ολοκαύτωμα της μνήμης» του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Στέλιου Κούλογλου στο πλαίσιο των αντιφασιτικών δράσεων των φορέων/ συνδικάτων και του δήμου Αγρινίου.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ δήλωσε ότι “το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε μετά τις περσινές εκλογές, με αφορμή τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής και το γεγονός ότι τα κανάλια παρουσίαζαν τα αποτελέσματα των εκλογών σε ορισμένες μαρτυρικές πόλεις πάρα πολύ υψηλά για τη Χρυσή Αυγή. Ανακάλυψα όμως στην πορεία” πρόσθεσε “ότι αυτό ήταν ψέματα, ούτε στο Δίστομο, ούτε στα Καλάβρυτα η Χρυσή Αυγή πήρε τα ποσοστά που έλεγαν”.

Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και έχει κάνει μια καλή πορεία μέχρι τώρα. Ο γνωστός δημοσιογράφος στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός αναφορικά με την στάση των ΜΜΕ απένταντι στη Χρυσή Αυγή. “Τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έπαιξαν καλό ρόλο. Κάποιοι στην αρχή προώθησαν τη Χ.Α με πλαστά ρεπορτάζ, όπως ότι συνόδευαν τις γιαγιάδες στα ΑΤΜ, που αποδείχτηκε ότι ήταν στημένα αφού μια γιαγιά ήταν μητέρα ενός χρυσαυγίτη βουλευτή, αλλά και στη συνέχεια είτε υποβάθμιζαν τις δολοφονικές επιθέσεις, είτε εξωράϊζαν τη Χ.Α με τη θεωρία των δυο άκρων βάζοντας την στο ίδιο τσουβάλι με τους ανθρώπους της Αριστεράς, και με τους οποίους μπορεί να διαφωνεί ο καθένας αλλά όχι να τους συσχετίζει με μια εγκληματική οργάνωση και με δολοφόνους, όπως αποδείχτηκε. Παράδειγμα το άρθρο στο Βήμα με τον τίτλο Ζωή Κασιδιάρη, ταυτίζοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Κασιδιάρη. Δεν είναι ικανοποιημένος ούτε με τη τωρινή στάση των ΜΜΕ. Όταν επιτέθηκαν στο ΚΚΕ στο Πέραμα, αυτό τους αποθράσσυνε. Μετά τη δολοφονία Φύσσα το γεγονός ότι κάνουνε σα να έχουν πέσει από τα σύννεφα σε μια μερίδα κόσμου που αντιμετωπίζει πολύ σκεπτικά και δικαιολογημένα τα ΜΜΕ, αυτό δημιουργεί υποψίες για το πόσο καθαρό είναι το παιχνίδι που παίζεται”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τη στάση της δικαισύνης και του κράτους. “Αν είχαν κάνει καλά τη δουλειά τους, ΜΜΕ, αστυνομία και δικαιοσύνη ο Φύσσας μάλλον θα ήταν ζωντανός σήμερα. Η Χ.Α στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας και η πολιτεία πρέπει να την αντιμετωπίσει με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει”. Ενώ σχολίασε και τις συγκρίσεις που κάνουν κάποιοι ανάμεσα στην ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η δικαιοσύνη στην δολοφονία Φύσσα και σκανδαλώδεις υποθέσεις που ταλάνισαν το δημόσιο βίο κατά το παρελθόν. “Το γεγονός ότι υπήρξαν εγκληματικές αμέλειες από την πλευρά κατά το παρελθόν σε διάφορα πολιτικά σκάνδαλα δεν δικαιολογεί την προσφυγή στους νεοναζί, τους πολιτικούς απογόνους αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα. Είναι πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των γερμανοτσολιάδων” είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο κατά τον ίδιο “δεν πρέπει να κηρυχθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, αλλά πρέπει να τιμωρούνται οι εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής”.

Τέλος ο Στέλιος Κούλογλου επέκρινε και τη στάση των κομμάτων της Αριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά. “Το πρόβλημα της ενότητας της Αριστεράς παραμένει, ο κόσμος θα κρίνει και τα κόμματα της Αριστεράς που επιχειρούν μια διασπαστική τάση”.