Marpessa: Η ιδιωτική πρωτοβουλία διασώζει και οραματίζεται

από την παλιά στη νέα μορφή
από την παλιά στη νέα μορφή

Ένα κτίριο σύμβολο για την πόλη του καπνού ξαναγεννήθηκε. Η αναπαλαίωση του νεοκλασσικού στο τέρμα της οδού Παπαστράτου ολοκληρώθηκε και εδώ και μερικές μέρες το ξενοδοχείο Marpessa άνοιξε τις πόρτες του. Υπεύθυνοι του εγχειρήματος ο Κώστας και η Μαριάννα Πιστιόλα από το 2004 μέχρι σήμερα έβαλαν πολύ κόπο και μεράκι για να δημιουργήσουν ένα χώρο που έλειπε από το Αγρίνιο.

H ιστορία των παλιών κτιρίων του Αγρινίου είναι μια αρκετά πονεμένη ιστορία. Η πρόοδος και η αδιαφορία των ιθυνόντων κατεδάφισε πολλά από αυτά. Ευτυχώς όμως η ιδιωτή πρωτοβουλία κάποιες φορές ανθεί… Η διάθεση να διασωθεί το κτήριο οδήγησε τη Μαριάννα και τον Κώστα στην απόφαση να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες του κτηρίου και να το αποκτήσουν. Όταν λοιπόν η προσπάθεια τελεσφόρησε και το κτήριο μετά από αρκετά χρόνια πέρασε στα χέρια τους πάρθηκε η απόφαση να μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Το υφιστάμενο κτήριο στο οποίο μετά από μεγάλη προσπάθεια διασώζονται όλα τα αυθεντικά διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία που του προσδίδουν το ιδιαίτερο της αξίας του επεκτάθηκε με την προσθήκη ενός νέου κτηρίου και στο σύνολο των εγκαταστάσεων τους έχουν δημιουργηθεί 14 δωμάτια, 3 σουίτες, χώροι εστίασης, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας.

marpessa 2To Marpessa πήρε το ονομά του από την Mαρπίσσα, κόρη του βασιλιά Ευήνου και σύμβολο της σύνεσης αφού ανάμεσα στον θνητό Ίδα και τον Θεό Απόλλωνα επέλεξε την απλή ζωή πλάϊ σε ένα θνητό, και φιλοδοξεί να καταστήσει το Αγρίνιο με τη μοναδικότητά του τουριστικό προορισμό.

Χθες ο Κώστας και η Μαριάννα Πιστιόλα ξενάγησαν τους εκπροσώπους τον τοπικών ΜΜΕ στους χώρους του ξενοδοχείου. Το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι για να ξεχωρίσει μια προσπάθεια δεν φτάνει να είναι έξυπνα-πολυτελές ένα ξενοδοχείο, αλλά οι άνθρωποί του να προσωποποιούν τη ντόπια φιλοξενία. Το Marpessa με το έμπειρο προσωπικό του έχει το χαρακτηριστικό αυτό που μπορεί να το οδηγήσει στην επιτυχία. Γιατί όσο μεράκι και όση φροντίδα και αν έχει διατεθεί για τη αρχιτεκτονική ή τη διακόσμηση, ένα κτίριο δεν παύει να είναι ένα κτίριο, οι άνθρωποι είναι αυτοί που θα του δώσουν ζωή και χαρακτήρα. Το Marpessa δεν έχει μόνο αρχιτεκτονική και διακόσμηση, έχει πάνω από όλα ανθρώπους και μέσω αυτών στόχους και όραμα…