Γιατί ανησυχούν ;

Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωση – διαμαρτυρία επειδή ο ΛΑΓΗΕ χρωστά στους επαγγελματίες αγρότες που λειτουργούν φωτοβολταϊκούς σταθμούς, του Ελληνικού Σύνδεσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών που πρόεδρός της τυγχάνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς.

“Η πληρωμή των επαγγελματιών αγροτών καθυστερεί για επτά και πλέον μήνες, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που διέθεσαν στο δίκτυο από τον Μάρτη του 2012 και εφεξής. Αντίθετα καλούνται να καταβάλουν συνεχώς και χωρίς διακοπή τον ΦΠΑ που αναλογεί στα τιμολόγια πώλησης, που έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα και τα οποία παραμένουν ανεξόφλητα” λέει η ανακοίνωση.

Είναι προφανές το πρόβλημα που έχουν αγρότες των… φωτοβολταϊκών, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχεί τόσο ο Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, όταν έχει έναν τόσο δραστήριο συμπαραστάτη όπως ο Θάνος Μωραίτης που πρόσφατα στη βουλή επέμεινε να αντιμετωπίζονται τα φωτοβολταϊκα των αγροτών ως ειδική κατηγορία.

To γεγονός ότι οι αγρότες των… φωτοβολταϊκών έχουν μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις (υψηλό ποσό δανείου και ύψος επιτοκίου για την κατασκευή των πάρκων) και τους επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά με αποτέλεσμα η λειτουργία των αγροτικών Φ/Β να είναι πια ελλειμματική και οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση είναι δεευτερεύον ζήτημα… Η ουσία είναι ότι τα αιτήματά τους προωθούνται στη βουλή….