Αμετανόητοι στο ΠΑΣΟΚ – Λένε πως είναι… εθελοντές και πως για όλα φταίει ο Καραμανλής [HDvideo + pics]

Στο Αγρίνιο βρέθηκε χθες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και μίλησε σε κομματική εκδήλωση σε ξενοδοχείο του Αγρινίου.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη

Στη συνέντευξη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεργαστεί σε κεντρικό επίπεδο με τη ΝΔ, αλλά θα στηρίξει «αριστερά προοδευτικά ψηφοδέλτια». Το ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει αυτές τις αυτοδοικητικές εκλογές «χωρίς την παλαιοκομματική κουλτούρα του χρίσματος» είπε χαρακτηριστικά, ξεχνώντας βέβαια ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που εφηύρε τα χρίσματα και πως τώρα που βολοδέρνει στο 5% θυμήθηκε να καταγγείλει την «την παλαιοκομματική κουλτούρα του χρίσματος». Εκεί όμως που ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ άφησε σύξυλους τους δημοσιογράφους ήταν όταν ρωτήθηκε για τα οικονομικά του κόμματος και τις οφειλές της τοπικής νομαρχιακής. “Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που δεν λαμβάνει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, γιατί αυτά τα χρήματα τα δεσμεύουν οι τράπεζες. Το κόμμα στηρίζεται στον… εθελοντισμό μελών και στελεχών του και δίνει τη μάχη της αυτοοργάνωσης” είπε χαρακτηριστικά.

Η κομματική εκδήλωση που ακολούθησε το απόγευμα, είχε ικανοποιητική συμμετοχή για ένα κόμμα του 5% και βγάλε… Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο βουλευτή Θ.Μωραϊτης, ο αντιπεριφεριάρχης Β. Αντωνόπουλος, οι δήμαρχοι Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Θέρμου, ο πρ. βουλευτής Αν. Μακρυπίδης και πολλά στελέχη τοπικών οργανώσεων καθώς επίσης και αρκετοί πολιτευτές. Η εκδήλωση “στιγματίστηκε” από την έντονη αυτοκριτική που άσκησε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας Χρ. Κωστακόπουλος. «Μας έκαναν να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε ΠΑΣΟΚ» είπε και χαρακτήρισε το κόμμα «ανύπαρκτο, ασυντόνιστο και χωρίς την αίσθηση της κοινωνικής πραγματικότητας”. Παράλληλα εξέφρασε το φόβο να γίνει το ΠΑΣΟΚ ουρά της κυβέρνησης και της ΝΔ.

Ο γραμματέας του Κινήματος πάντως, Νίκος Ανδρουλάκης, δεν έδειξε να συμμερίζεται τις απόψεις αυτές. «Σήμερα κάνουν μια άδικη αποτίμηση της μεταπολίτευσης και προσπαθούν να φορτώσουν στον Ανδρέα Παπανδρέου τη χρεοκοπία του 2009, ξεχνώντας την τραγική διακυβέρνηση 2004-2009 από τον κ. Καραμανλή. Η παράταξη θα δικαιωθεί, αρκεί να δοθεί η μάχη των ευρωεκλογών και της τοπικής αυτοδιοίκησης και η μάχη των μεταρρυθμίσεων» είπε χαρακτηριστικά δίχως ψείγμα αυτοκριτικής. Απόψη με την οποία οι περισσότεροι στην αίθουσα έδειξαν να συμφωνούν.