Η ομιλία Σαμαρά

Θα μπορούσα να γράφω επί ώρες για την ομιλία “ενότητας” που προσπάθησε να δώσει ο Σαμαράς στον Πρετεντέρη (όποιος έχει κουράγιο θα προβληθεί σήμερα στο Μega και την εκπομή Ανατροπή). Πρώτα παρουσιάστηκε -μετά τα τελευταία γεγονότα – σαν προστάτης της Δημοκρατίας  με δηλώσεις του τύπου «Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα… Αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Αυτά τα λόγια λίγο πολύ το περιμέναμε.

Θέλω να σταθώ σε αυτό το,ωραίο κατά τ’ άλλα ανέκοτο – μύθο, περί πρωτογενούς πλεονάσματος!  Στγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός δήλωσε  “Οι δανειστές λένε ότι μέχρι στιγμής υπάρχει, αυτό θα το ξέρουμε στο τέλος του χρόνου, για να είμαι σωστός και υπεύθυνος στατιστικά θα το βγάλει η ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο του επόμενου χρόνου για να ξέρουμε ακριβώς. Και τότε θα μπορούμε να πούμε τι μπορούμε να μοιράσουμε.

Αλλά η δική μου η αίσθηση από τα χαρτιά που έχω μέχρι και του Οκτωβρίου τα στοιχεία είναι ότι θα έχουμε αυτό το πλεόνασμα. Επομένως αυτό είναι το οποίο τους λέμε. Εμείς πετύχαμε το ακατόρθωτο, από κει και πέρα για να το πετυχαίνουμε, σημαίνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά.”

Καταρχήν το πλεόνασμα αυτό είναι εικονικό και υπάρχει σαν άισθηση και μόνο, στο μυαλό του Σαμαρά. Κατά δεύτερον και να υπάρχει δεν θα αφήσει η Τρόικα και το ΔΝΤ να μοιραστεί στον λαό. Εδώ ζητάνε κι άλλα μέτρα λιτότητας, το πρωτογενές πλεόνασμα τους νοιάζει; Άλλο ένα success story προβλέπεται από την θρυλική διακυβέρνηση Σαμαρά…

Γ.Κ.