Από ποιούς ;

Άλλη μια διαμαρτυρία στη ΔΕΗ για τους αγρότες των φωτοβολταϊκών. “Δουλεμένος, εμπαιγμένος, ηττημένος” έγραφε το πλακάτ ενός από τους αγρότες που επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά και τώρα η ΔΕΗ τους χρεώνει ό,τι θέλει. Και αυτό επειδή ακόμη η ΔΕΗ δεν έχει τοποθετήσει ακόμη τους μετρητές, κάτι που είναι συμβατική της υποχρέωση.

Οι αγρότες αδικούνται κατάφορα, ούτε λόγος για αυτό! Όμως το ερώτημα είναι δεν το ξέρανε οι αγρότες ότι αν προχωρήσουν στην επένδυση θα έχουν να κάνουν με ένα κράτος μπαταχτζή και μια ΔΕΗ που λειτουργεί ως κράτος εν κράτει; Αυτοί που τους υπέδειξαν την συγκεκριμένη επένδυση δεν τους προειδοποίησαν για αυτό το ρίσκο; Δεν κατάλαβαν από μόνοι τους ότι πρόκειται για επένδυση, άρα θα υπάρχει και κάποιο ρίσκο; Ναι τους δούλεψαν τους αγρότες! Αλλά ας ψάξουν πρώτα να δουν ποιοι τους δούλεψαν πρώτοι! Ποιοι τους ενέπλεξαν σε αυτή την ιστορία. Ποιοι από την κυβέρνηση ΓΑΠ λειτούργησαν ως dealers εταιρειών για να πουλήσουν τα πάνελ τους.

Και να μην πάρουν τον προβληματισμό αυτό ως κακία απεναντί τους, γιατί η τελευταία αύξηση στην ΔΕΗ μπήκε για να καλυφθεί το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ που προήλθε (και) από τη φούσκα των φωτοβολταϊκών. Άρα τα λεφτά που θα πάρουν, όταν τα πάρουν, θα είναι πληρωμένα από τον απλό καταναλωτή, να μην το ξεχνάνε αυτό !