Διαμαρτύρονται για ημιτελές έργο οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους πολίτες του Δήμου Αμφιλοχίας την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση του οδοστρώματος μπροστά στη σκάλα που οδηγεί στην είσοδο του σχολείου. Το έργο που ξεκίνησε τον Αύγουστο για την κατασκευή αγωγού όμβριων στη σκάλα που εξυπηρετεί τόσο το Α΄ Νηπιαγωγείο όσο και το Δημοτικό Σχολείο έμεινε ημιτελές με αποτέλεσμα αντί να λύσει ένα πρόβλημα, να δημιουργήσει καινούρια.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνεται:
Στις 11 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς υπήρχε τρύπα βάθους 50 εκατοστών μπροστά στην είσοδο του σχολείου και με προχειρότητα τελείωνε το έργο ενώ είχε ξεκινήσει η προσέλευση των μαθητών.Ο σωλήνας των όμβριων καταλήγει στο τελευταίο σκαλοπάτι με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να πέφτουν με ορμή πάνω στο οδόστρωμα όπου από μια κάθετη τομή από προηγούμενο έργο έχει ανοίξει άκρως επικίνδυνη λακκούβα. Εκεί έπεσε διερχόμενος οδηγός μοτοσικλέτας την Πέμπτη 07/11, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς άλλος.

Το παραπάνω συμβάν κατέδειξε την επικινδυνότητα της κατάστασης, καθώς και την αναλγησία των υπευθύνων, και την αδιαφορία τους για την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους, των σχολικών τροχονόμων, των δασκαλών και όλων των διερχομένων από το συγκεκριμένο σημείο.Ο αντιδήμαρχος κ. Τσολκας σε συνομιλία που είχαμε έσπευσε να αποποιηθεί των ευθυνών του μεταφέροντας τις στον εργολάβο του έργου και στην περιφέρεια.

Εμείς θεωρούμε ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ όλους όσους εμπλέκονται στο συγκεκριμένο έργο και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση αποπεράτωση του και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να μην εκτεθεί ξανά σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα κανενός στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και γενικότερα στο χώρο του σχολείου. Το οποίο αν και είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα ιστορικά κτίρια της πόλης δεν έχει τύχει του ανάλογου ενδιαφέροντος από τη δημοτική αρχή αλλά είναι εγκαταλειμμένο στη φθορά του χρόνου.