Φτιάχνει και πάλι «τείχος»

Ο Χάβος και στον Παναιτωλικό αποδεικνύεται… μετρ της άμυνας.
Η άμυνα είναι το μεγάλο φετινό «όπλο» του Παναιτωλικού. Όχι ότι επιθετικά υστερεί. Ας μην ξεχνάμε πως φέτος έχει βρει δίχτυα 15 φορές στα 13 επίσημα παιχνίδια του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΧάβοςΌμως όταν μία νεοφώτιστη ομάδα έχει δεχθεί μόλις επτά τέρματα στα 11 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος (κράτησε ανέπαφη την εστία της και στα δύο του Κυπέλλου), ενώ μεταξύ άλλων έχει παίξει με τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος, σίγουρα είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο. Και το πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό ο Μάκης Χάβος.Μάλιστα ο κόουτς των «καναρινιών» έχει αποδείξει στη καριέρα του, πως ξέρει πώς να δημιουργεί ομάδες με σωστή αμυντική γραμμή. Ξεκίνησε από τον Αγροτικό, που τότε ήταν μία «μικρομεσαία» ομάδα της Football League.

Στον Εύοσμο δέχθηκε μόλις 16 γκολ σε 23 ματς. Στον ΠΑΟΚ που συνέχισε και με πορεία και εκτός συνόρων, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δέχθηκε 44 τέρματα σε 48 παιχνίδια που τον κοουτσάρισε. Ακολούθησε το μικρό του πέρασμα από τη Βέροια και από πέρυσι είναι στο Αγρίνιο.Στον πάγκο του Παναιτωλικού έχει κάτσει σε 43 παιχνίδια και οι «κυανοκίτρινοι» έχουν δεχθεί μόλις 20 γκολ.Συνολικά ο Χάβος σε 116 επίσημα ματς που έχει κοουτσάρει, οι ομάδες του έχουν δεχθεί μόλις 83 τέρματα, δηλαδή κατά μέσο όρο 0,71 σε κάθε ένα από αυτά.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΧΑΒΟΣ
ΜΕ ΑΓ./ΓΚ. ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αγροτικό 23/16 0,69
ΠΑΟΚ 48/44 0,91
Βέροια 2/3 1,5
Παναιτωλικό 43/20 0,46
ΣΥΝΟΛΟ 116/83 0,71

πηγή : sportday.gr