35 χρόνια Σύλλογος Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς»

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς» πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή, 10-11-2013, την κεντρική επετειακή εκδήλωση του για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του, στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Αγίου Κωνσταντίνου.

35 χρόνια ιστορίας , 35 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα, 35 χρόνια συνεχούς προσπάθειας ανάδειξης και προβολής της ανυπέρβλητης ποντιακής, πλούσιας, πολιτιστικής περιουσίας.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα του συλλόγου(ιστορική αναδρομή) ενώ παρευρέθησαν αντιπροσωπεία του βραβευμένου, από την Ακαδημία Αθηνών, συλλόγου Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ – ΚΟΜΝΗΝΟΙ», η οποία έτυχε και τιμητικής βράβευσης, με τον πρόεδρό του κ. Θεόφιλο Καστανίδη , αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας & Νήσων με τον πρόεδρό της κ. Γεώργιο Βαρηθυμιάδη καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου, πολιτιστικών & αθλητικών σωματείων – κληρικοί και πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου. Επίσης αποδόθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε αυτούς που υπηρέτησαν και ευεργέτησαν το σύλλογο, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μουσικοχορευτική/παραδοσιακή γιορτή.

Με γνώμονα την υποχρέωση έναντι των προγόνων μας, των 353.000 αδικοχαμένων ελληνορθόδοξων θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας, την υποχρέωση εναντίωσης στη λήθη αλλά και την υποχρέωση διατήρησης της άσβεστης φλόγας των Ποντίων Ελλήνων για δημιουργία, ο Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΘΑΣ» δηλώνει ότι θα συνεχίσει με όλες τους τις δυνάμεις να προασπίζει και να σέβεται τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε…
Το οφείλουμε στους προγόνους μας … το οφείλουμε στα παιδιά μας!
Η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο…
Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
ΤΑΦΙΑΔΗΣ Νικόλαος Μαστρογιάννη Κασσάνδρα