ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου : παρουσίαση της παράστασης «Ένας Ήρως με Παντούφλες» [HDvideo]

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα οι συντελεστές της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου που ανεβάζει το έργο των Αλέκου Σακελάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ένας Ήρως με Παντούφλες» και κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ταινίας


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Βασίλης Νικολαΐδης ανέφερε πως ένα έργο, γραμμένο τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, που καυτηριάζει της κρατικής μηχανής και την εκμετάλλευση του αγνού πατριωτισμού ανθρώπων που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. “Η παράσταση κρατά τη θεατρικότητα του έργου και δεν αντιγράφει την κινηματογραφική εκδοχή’ τόνισε ο Βασίλης Νικολαΐδης και χαρακτήρισε το έργο «κωμωδία με δόντια», εστιάζοντας στο διαχρονικό μήνυμά του. Τέλος ο Βασίλης Νικολαϊδης παρουσιάσε τους ηθοποιούς που παίζουν στην παράσταση και δήλωσε ιδαίτερα ευτυχής που συνεργάζεται με τον Πάνο Σκουρολιάκο και τη Ζωή Ρηγοπούλου.

ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου 2Από τηγ μεριά του δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός που αναφέρθηκε κυρίως στα 30 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνει φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου και την υψηλή ποιότητα των έργων του. Υπογράμμισε μάλιστα τη βούληση της δημοτικής αρχής να ενισχύσει το έργο του ΔΗΠΕΘΕ και μάλιστα διατηρώντας μια τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια προσαρμοσμένη στους δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Ο πρωταγωνιστής του έργου κ. Πάνος Σκουρολιάκος, που έχει υπάρξει και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης υπογράμμισε την απαξίωση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ από την κεντρική εξουσία. “Έχω ζήσει την αγωνία να υπάρχει ένα οργανωμένο περιφερειακό θέατρο ζωντανό και είμαστε τυχεροί που αυτό το θέατρο παραμένει ακόμη ζωντανό” είπε χαρακητριστικά. Τέλος η συμπρωταγωνίστρια Ζωή Ρηγοπούλου δήλωσε πολύ ευχαριστημένη που πρώτη φορά συνεργάζεται με ΔΗΠΕΘΕ και όσον αφορά το έργο τόνισε ότι δυστυχώς το μήνυμά του μας αφορά και σήμερα. “Είμαστε δυστυχώς στην ίδια θέση με τότε” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση συμμετέχουν και οι νέες ηθοποιοί που κατάγονται από το Αγρίνιο. Πρόκειται για την Χριστίνα Δαλαμάγκα που υποδύεται την “Πόπη”, την κόρη του Στρατηγού και την Λένα Υφαντή που υποδύεται την Τζούλια, την αντίζηλο της κόρης του Στρατηγού.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων