Απομακρύνονται τα ελαστικά από το χώρο της ΕΑΣ Ξηρομέρου

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ αποφάσισε την απομάκρυνση και μεταφορά των ελαστικών από την Τσαπουρνιά σε ειδικό χώρο ανακύκλωσης στην βιομηχανική περιοχή Πατρών δίνοντας έτσι λύση οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό.

Πρόκειται για 400 τόνους ελαστικών που πριν 10χρόνια περίπου ήρθαν στην Αιτωλοακαρνανία με πλοίο στο οποίο αρνήθηκε η εκφόρτωση στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό. Ο μεταφορέας του φορτίου παραπλανώντας την τότε διοίκηση της ΕΑΣ Ξηρομέρου σύναψε συμφωνία αποθήκευσης για ξυλεία… Τα ελαστικά χωρίς να τα περιμένει κανένας ξεφορτώθηκαν στο χώρο των αποθηκών της ΕΑΣ Ξηρομέρου και έκτοτε παρέμειναν εκεί…

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΣ Ξηρομέρου “με πρωτοβουλία του Προέδρου Ερωτόκριτου Γαλούνη και ύστερα απο διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα μέσα στο καλοκαίρι η ΕΝΩΣΗ κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία ανακύκλωσης Ελαστικών HERCO ELASTIKA με έδρα την Β.ΠΕ. Πατρών για την ανακύκλωση τους.Η μεταφορά των τεμαχισμένων ελαστικών έχει ήδη ξεκινήσει με τρόπο που προβλέπεται στο άρθρο 8 του Π.Δ. 109/2004. Τα πρώτα φορτία έφτασαν είδη στην μονάδα ανακύκλωσης στης 10 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και η μεταφορά προβλέπεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.”