Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Πινακοθήκη στο Αγρίνιο [HDvideo + pics]

Εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα η Δημοτική Πινακοθήκη στο Αγρίνιο στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (το σπίτι του εκάστε διευθυντή, στην οδό Βότση δίπλα από το δημαρχείο). Στο ξεκίνημά της η δημοτική πινακοθήκη φιλοξενεί έκθεση χαρακτικών του Παναγιώτη Τέτση από τη συλλογή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα

Τα εγκαίνια έγιναν από το δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό παρουσία του Παναγιώτη Τέτση, πρ. πρύτανη της Καλών Τεχνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και του διευθυντή του ΜΙΕΤ κ. Διονύση Καψάλη. Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κοσμάς και ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός του Χρ. Γαρουφαλή, διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του δήμου Αγρινίου. (Τα εγκαίνια σημαδεύτηκαν από την παρουσία έξω από το χώρο της πινακοθήκης πολιτών που αντιδρούν στην ανάπλαση του πάρκου Αγρινίου  δείτε περισσότερα εδώ)

Ο Χρ. Γαρουφαλής, ο χαράκτης Παναγιώτης Τέτσης και ο δήμαρχο Π. Μοσχολιός
Ο Χρ. Γαρουφαλής, ο χαράκτης Παναγιώτης Τέτσης και ο δήμαρχο Π. Μοσχολιός

Ο κ. Γαρουφαλής ανέφερε ότι “το να εγκαινιάζει αυτή την εποχή ακούγεται “τρελό”, αυτή όμως την “τρέλα” την έχουμε ανάγκη ως αντίδοτο στην τρέλα όσων μας πιέζουν καθημερινά”. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός ανέφερε : “χωρίς να παρεκκλίνουμε ούτε κατά κεραία από την προσπάθεια που κάνουμε για την κοινωνική μέριμνα, θεωρούμε ότι ο πολιτισμός είναι ζωή για ένα κράτος” και πρόσθεσε ότι “σε πολύ δυσκολότερες περιόδους για τη χώρα μας η πολιτιστική δραστηριότητα δεν σταμάτησε”. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό της αγοράς από το δήμο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος και πρόσθεσε ότι “πλέον το κτίριο αυτό θα είναι στην ιστορία της πόλης η καρδιά του πολιτισμού”. Ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες του δήμου που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του χώρου και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη αντάποκριση από καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα να προσφέρουν από ένα έργο τους για τη δημιουργία μόνιμης συλλογής στην Πινακοθήκη του Αγρινίου. Τέλος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον καλλιτέχνη Παναγιώτη Τέτση και τον διευθυντή του ΜΙΕΤ Διονύση Καψάλη. Ο Παναγιώτης Τέτσης από τη μεριά του ευχαρίστησε όλους για τη φιλοξενία και ευχήθηκε η Πινακοθήκη του Αγρινίου να έχει ανελλιπή δραστηριότητα.

Διαβάστε ακόμη : Φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικού Περιβάλλοντος στα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης

Η έκθεση
Τα χαρακτικά έργα του Παναγιώτη Τέτση από τη συλλογή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας καλύπτουν χρονολογικό φάσμα δημιουργίας 20 ετών, από την πρώτη καλλιτεχνική περίοδο έως τη δεκαετία του ’80, δίνοντας έτσι στο θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα για το χαρακτικό έργο του Παναγιώτη Τέτση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου 2014 και θα λειτουργεί : Τρίτη έως Σάββατο 10:00-13:00 & 18:00-20:30, Κυριακή 10:00-13:00 (Δευτέρα κλειστά), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.