Καλύτερα να χρωστάς στις τράπεζες, παρά στο Δημόσιο!

Με πρόστιμα-σοκ θα επιβαρύνονται όσοι δεν πληρώνουν εγκαίρως τα χρέη τους προς το Δημόσιο, ακόμα κι αν δεν έχουν να τα πληρώσουν, όπως προκύπτει από διάταξη που περιλαμβάνεται στο «κατεπείγον» νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ήδη από την πρώτη μέρα καθυστέρησης της πληρωμής, ο οφειλέτης θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 0,7%, ενώ αν καθυστερήσει μέχρι δύο μήνες, η επιβάρυνση φτάνει το 1,4%. Αν, μάλιστα η καθυστέρηση ξεπεράσει τους δύο μήνες, το πρόστιμο εκτοξεύεται στο 11,4% της οφειλής, καθώς πέρα της μηνιαίας προσαύξησης 0,7%, θα επιβάλλεται και πρόστιμο που ισοδυναμεί με το 10% της οφειλής!

Μετά την πάροδο ενός έτους, το πρόστιμο αυτό ανεβαίνει στο 20%, και μετά από δύο χρόνια στο 30% – ακόμα και οι τράπεζες έχουν πιο ευνοϊκούς όρους!Ο μόνος τρόπος να γλιτώσει κανείς από αυτά τα τσουχτερά πρόστιμα είναι να επικαλεστεί λόγους ανωτέρας βίας, με αίτημα που υποβάλλεται προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ενώ απαλλαγή από τις επιβαρύνσεις προβλέπεται και για στρατευμένους και ανηλίκους.

Προφανώς, το να πρέπει να πληρώσεις για την επιβίωσή σου και να μη σου φτάνουν τα χρήματα για να πληρώσεις και τους εξοντωτικούς φόρους που επιβάλλει η κυβέρνηση δεν είναι σοβαρος λόγος…

πηγή : koutipandoras.gr