Λαϊκή Συνέλευση στο Αιτωλικό για το νερό

Μετά την σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθηνα με τους βουλευτές του νομού για το θέμα της υδροδότησης του Αιτωλικού, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 μ. στο Δημαρχείο Αιτωλικού σε έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση για το ζήτημα.

Yπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι του Αιτωλικού βρίσκονται σε διαρκή αναβρασμό για το θέμα της ακαταλληλότητα του νερού. Ωστόσο από τη στιγμή που δεν υπάρχει μελέτη για την υδροδότηση του Αιτωλικού από τον Εύηνο, όπως ζητούν οι κάτοικοι, είναι αδύνατον να βρεθεί χρηματοδότηση από το τρέχον ΕΣΠΑ. Έτσι το θέμα μάλλον παραπέμπεται για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

O βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, που μετείχε στην ενημερωτική συνάντηση σναφερόμενος στο πρόβλημα της υδροδότησης, τόνισε πως είναι αναγκαίο να προωθηθεί οριστική λύση του προβλήματος, με την ύδρευση, π.χ., από τις πηγές του Ευήνου όπως προτείνεται από τη δημοτική αρχή, εξασφαλίζοντας ωστόσο την αναγκαία χρηματοδότηση από όλες τις δυνατές πηγές. Κι αυτό, όπως χαρακτηριστικά είπε, διότι στην περίπτωση του Αιτωλικού το πρόβλημα δεν είναι η βελτίωση της υδροδότησής του, αλλά η εξασφάλιση της απολύτως αναγκαίας πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό.Σεό,τι αφορά τον βιολογικό καθαρισμό, διαπιστώνεται τώρα, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, ότι η μονάδα έχει εγκατασταθεί σε ακατάλληλο σημείο και ότι, ταυτόχρονα, παρουσιάζει σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα. Ο βουλευτής υπενθύμισε σχετικά ότι, ακόμη και τις περιόδους όπου το πλανγκτόν εμφάνιζε μεγάλες συγκεντρώσεις στη λιμνοθάλασσα, ο δήμαρχος τον διαβεβαίωνε ότι η μονάδα λειτουργούσε κανονικά. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, τόνισε, για τον έως τώρα χειρισμό του προβλήματος, όχι μόνο για τη δίκαιη απόδοση των ευθυνών, αλλά, κυρίως, διότι ο χειρισμός αυτός τορπιλίζει σήμερα τις προσπάθειες επαναχρηματοδότησης του έργου.