Ξεχασμένα και αδιάθετα εκατομμύρια για την βοήθεια των σεισμόπληκτων Αχαΐας και Ηλείας

Πιστώσεις του 2013 για τους σεισμόπληκτους της Αχαΐας και της Ηλείας, συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, παραμένουν παγωμένες στα συρτάρια του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (ΤΑΣ), εξαιτίας της καθυστέρησης ανάληψης νομοθετικών πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Οι διαδικασίες έχουν παγώσει εξαιτίας αιφνίδιας και οριζόντιας διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των Οργανισμών. Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα χρήματα που προορίζονται για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων, «λιμνάζουν» και οι υπάλληλοι των ΤΑΣ εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, γεγονός που προκαλεί αγωνία και αβεβαιότητα τόσο στους δικαιούχους, όσο και στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, η μείωση του ΠΔΕ για το 2014 εγείρει σοβαρά ζητήματα για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος.

Με νέα κοινοβουλευτική τους παρέμβαση, οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Ασημίνα Αικατερινάρη – Ξηροτύρη, ζητούν άμεσα διευκρινίσεις από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για την επερχόμενη ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, αλλά και για το σαφές χρονικό πλαίσιο διάθεσης των 6 εκατομμυρίων ευρώ στους σεισμόπληκτους δικαιούχους.Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την απόδοση των χρημάτων που δικαιούνται οι πολίτες. Εν μέσω δημοσιονομικής προσαρμογής, που οι πολίτες έχουν επωμιστεί με τεράστια οικονομικά βάρη, οι ευθύνες του Κράτους πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο.