Α.Ο Αγρινίου – Καλαμάτα’80 77-58

Αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα η ομάδα του Α.Ο. Αγρινίου έφτασε στην εύκολη επικράτηση επί της ομάδας της Καλαμάτας που παρουσιάστηκε με πολλές ελλείψεις με 77-58. Από την αρχή οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ χάρη στις επιθετικές ενέργειες των Λαμπρόπουλου και Μπαρούχα ενώ την ίδια ώρα ο Τεπετίδης πραγματοποιούσε το καλύτερο αμυντικό του παιχνίδι. Η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με εννέα πόντους διαφορά 22-13. Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 26-19 με καλάθια του Βούλγαρη αλλά ο Α.Ο. να παίρνει στην επίθεση πόντους από τους Σαμουρέλη και Λαμπρόπουλο και το ημίχρονο να κλείνει με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με δέκα έξι πόντους διαφορά 40-24.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Πλησίασαν μέχρι και τους 12 πόντους διαφορά αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής ανάμεσα στις δυο ομάδες και οι γηπεδούχοι με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών ουσιαστικά κλείδωσαν το παιχνίδι έχοντας διαφορά είκοσι τριών πόντων 58-35. Τυπική διαδικασία το τελευταίο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να παίζουν με νεαρά παιδιά και γενικότερα με τους αναπληρωματικούς. Στο σημείο αυτό πολύ καλή απόδοση είχαν 2 νεαρά παιδιά που αλληλομαρκάρονταν οι 16χρόνοι Ναούμης από τον Α.Ο. Αγρινίου και Κατσούλης από την Καλαμάτα. Το κερασάκι στην τούρτα δεν ήταν άλλο από την είσοδο του 13χρονου Γιώργου Κόκκιου από πλευράς Α.Ο.Α που συνοδεύτηκε και με το πρώτο του καλάθι με την ανδρική ομάδα και με το παρατεταμένο χειροκρότημα των φιλάθλων της πόλης και για τον μικρό αλλά και συνολικά για την ομάδα του Γιάννη Διαμαντάκου. Πρώτος σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Βασίλης Λαμπρόπουλος με 25 πόντους σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής και τον ακολούθησε ο Μπαρούχας με 12 και ο Σαμουρέλης με 10. Από την Καλαμάτα ο Βούλγαρης είχε 19 και από 9 οι Κατσούλης και Κοντόπουλος.

Δεκάλεπτα: Α:22-13 Β:18-11 Γ:18-11 Δ:19-23
Α.Ο.ΑΓΡΙΝΙΟΥ(Διαμαντάκος): Πατίκας 3(1), Ναούμης 6, Λαμπρόπουλος 25(2), Τεπετίδης 3(1), Μπαρούχας 12(1), Κόκκιος 2, Τερσενίδης 3, Τρυφωνόπουλος 9, Μήτσου 4(1), Κουδούνας, Σαμουρέλης 10
ΚΑΛΑΜΑΤΑ’80(Αβδάλας): Γκιουρτσίδης 2, Κατσούλης 9(1), Πολίτης 1, Μαυροειδής, Κατσαρής 8, Κούτρης 2, Βούλγαρης 19, Λαζαρακόπουλος, Κοντόπουλος 9(1), Παπουτσής 5, Μπάκας 3

Δηλώσεις προπονητών
Γιάννης Διαμαντάκος: Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Επικεντρωθήκαμε στο μαρκάρισμα του play-makerτης Καλαμάτας γνωρίζοντας ότι απουσιάζει ο βασικό της παίκτης και όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντική είναι αυτή η θέση στο μπάσκετ. Ήταν μια σημαντική νίκη και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους καθώς και στον coachΑβδάλα και την ομάδα της Καλαμάτας για την προσπάθεια τους και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα είναι ένας Μαραθώνιος και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε στιγμή. Χρειάζεται πολύ και καθημερινή δουλειά. Πρέπει πρωτίστως να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς και αυτό θα έρθει μόνο μέσα από την προπόνηση.

Δημήτρης Αβδάλας: Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Αγρινίου για την φιλοξενία. Στα του παιχνιδιού δεν ανταποκριθήκαμε σωστά σε κάποια σημεία του αγώνα. Βρεθήκαμε πίσω 16 πόντους στο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και εν μέρει τα καταφέραμε μειώνοντας στους 12 αλλά δεν αντέξαμε και δίκαια χάσαμε. Είχαμε και το πρόβλημα των 5 απουσιών και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ήρθαμε με πολλά νέα παιδιά και θέλω να ευχαριστήσω τον coachΔιαμαντάκο για το fairplay να βάλει πολλά νέα παιδιά και αυτός βλέποντας την δικιά μας σύνθεση. Θα το παλέψουμε, έχουμε μια πορεία στο πρωτάθλημα και κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 18
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ 17
ΚΟΡΩΠΙ 17
ΠΕΝΤΕΛΗ 16
ΣΠΟΡΤΙΓΚ 16
ΠΑΠΑΓΟΥ 16
ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 16
ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 15
Α.Ο.ΑΓΡΙΝΙΟΥ 15
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 14
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 13
ΜΕΣΣΗΝΗ 12
ΓΑΛΑΤΣΙ 11

πηγή : basket247.gr