Άγης Πιστιόλας : “Δεν είναι τα πάντα το κέρδος, είναι και η έννοια της αριστείας” [video]

Αυτοί που είδαν στα ελληνικά όσπρια… μία νέα φλέβα χρυσού
Οι άνθρωποι της υποστηρίζουν ότι είναι μια «από τις πιο ελληνικές εταιρείες». Μάλιστα λένε ότι δεν διανέμουν απλώς ελληνικά προϊόντα αλλά συμβάλουν καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, επαναφέροντας στην ημερήσια διάταξη παλαιότερες παραγωγικές συνήθειες του Έλληνα. Γίνεται λόγος για την AGRINO, την εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του ρυζιού και των οσπρίων. Ο κ. Άγης Πιστιόλας, διευθυντής Εξαγωγών και Marketing της εταιρείας ξεδίπλωσε στο timetv το μοναδικό επιχειρηματικό στόρι της Agrino, που πλέον ακολουθεί νέες διαδρομές και στην εξωστρέφεια.

“H AGRINO είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα και στον κόσμο θα μου επιτραπεί να πω η οποία μοναδικά αναγράφει το όνομα του καλλιεργητή και την περιοχή της καλλιέργειας στα προϊόντα που προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή” σημειώνει ο κ. Πιστιόλας και προσθέτει πως η εξωστρέφεια στην δραστηριότητα της εταιρείας είναι ένα ποσοστό επίπεδου τζίρου της τάξεως του 12% και σε επίπεδο όγκου περίπου 20%.

Σχολιάζοντας την επάνοδο της παραγωγής οσπρίων στην χώρα αναφέρει μεταξύ άλλων: “Το 2006 εμείς πρώτοι κάναμε αυτή την κίνηση στην Ελλάδα και βρήκαμε θύλακες παραγωγής ελληνικού οσπρίου σε πολύ μικρές παραγωγές οργανωμένες όμως ως προς τις περιοχές. Πλέον μια σημαντική ποσότητα παράγεται στην Ελλάδα…Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός αλλά για μας στην Agrino δεν είναι τα πάντα το κέρδος. Είναι και η έννοια της αριστείας. Αγαπάμε πάρα πολύ την χώρα μας, αξίζει για πολύ περισσότερα η χώρα και καλλιεργητικά και από πλευράς εδαφο-κλιματολογικών συνθηκών. Η Ελλάδα είναι η τρίτη σημαντικότερη από πλευράς βιοποικιλότητας στον κόσμο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί από μπανάνα μέχρι στάρι αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες του εξωτερικού, μόνο που σαν λαός το εγκαταλείψαμε”.

πηγή : timetv.gr