Παύλος Μοσχολιός : Τίποτα δεν χαρίζεται, ό,τι πετύχαμε, κατακτήθηκε με πολύ δουλειά [HDvideo]

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα για τον απολογισμό της τριετίας 2011-2013 ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.Ο δήμαρχος Αγρινίου ξεκίνησε τον απολογισμό του κάνοντας λόγο για ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου παρά την και στη συνέχεια απαρίθμησε το πρόγραμμα δράσης του δήμου δίνοντας έμφαση στα έργα ΕΣΠΑ που υλοποιούνται από το δήμο. “Ό,τι καταφέραμε δεν ήταν αυτονόητο. Τίποτα δεν χαρίζεται. Ό,τι πετύχαμε, κατακτήθηκε με πολύ δουλειά, με τιτάνιο αγώνα” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “αγωνιστήκαμε με αρχές και αξίες, κινηθήκαμε με μέθοδο και αποτελεσματικότητα και πετύχαμε να υλοποιήσουμε το σύνολο των βασικών στόχων του προγράμματός μας”.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου στην webtv του myagrinio.gr

Στις ερωτήσεις που τέθηκαν στο δήμαρχο Αγρινίου σε μια σειρά θεμάτων απάντησε :
Για την τιμή του νερού της ΔΕΥΑ : Μίλησε δήθεν αύξηση που διακινείται και πρόσθεσε το 2013 δεν έγινε καμία αύξηση, ενώ το 2014 θα υπάρχει μείωση 12%, όπως αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το ότι δεν συναντήθηκε προχθές με τον υπουργό Υποδομών που βρέθηκε στην περιοχή : Απάντησε πως είχε συναντηθεί πριν καιρό με τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα έργα που αφορούν την περιοχή (σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό, Αγρίνιο – Θέρμο, και ολοκλήρωση Αγρινίου – Καρπενησίου) και πρόσθεσε πως δεν πήγε στα εργοτάξια, επειδή ο υπουργός έχει δεσμευθεί να απαντήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Για τις κατηγορίες περί «συστήματος» στον Δήμο: Ο Π. Μοσχολιός ανέφερε αρχικά ότι «έχει σημασία από που εκπορεύονται αυτά, αν εκπορεύονται από ανθρώπους που υπηρέτησαν τέοιου είδους συστήματα δεν έχει καμία αξιοπιστία αυτή η καταγγελία». Και πρόσθεσε με νόημα «τα συστήματα δεν έχουν γεωγραφικά όρια, δεν μπορεί ας πούμε να τα σταματήσει ο χείμαρρος της Ερμίτσας. Εγώ δεν υπηρετώ κανένα σύστημα, δεν υπηρέτησα ποτέ και μπορώ να εγγυηθώ το ίδιο και για τους προηγούμενους δημάρχους από τον Στέλιο Τσιτσιμελή μέχρι τον Θύμιο Σώκο”.

Για την ανάπλαση του Πάρκου : Ανέφερε πως στις 12 Φεβρουαρίου το ΣτΕ θα εκδικάσει την προσφυγή και πως περιμένει θετική απόφαση για τη συνέχιση του έργου λέγοντας ότι Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν ανακάλεσε ποτέ την απόφασή της για το πάρκο και η αρμόδια υπηρεσία (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ απαντά με έγγραφό της ότι για την εκτέλεση του έργου δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη. Τέλος κάλεσε όσους ανακινούν θέματα μέσω της δικαστικής οδού να αντιληφτούν πως δεν κάνουν κακό στον Δήμαρχο αλλά στην πόλη και την κοινωνία.

Για τον Καλλικράτη : Ο Π. Μοσχολιός δέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη θεσμικά θέματα, στα οποία η Αυτοδιοίκηση διαφωνεί, τόνισε όμως ότι η φιλοσοφία του Καλλικράτη είναι σωστή. Πρόσθεσε ακόμη πως οι μικροί δήμοι θα ήταν δυνατόν να κάνουν μεγάλα έργα, όπως αυτά που εκτελούνται στην περιοχή της Τριχωνίδας (περιμετρική Μακρυνείας και ύδρευση από το Καστράκι). Και έκλεισε λέγοντας με νόημα ότι με τον Καλλικράτη διαφωνούσαν, όσοι έβλεπαν ότι δεν τους χωρά το κοστούμι του δημάρχου Αγρινίου και ήθελαν μικρά σχήματα για την πολιτική τους επιβίωση. Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα πως οι επικριτές του Καλλικράτη που μιλούν για συστήματα παρέδωσαν μόνο χρέη…

Για την υποψηφιότητα του και τις ενδεχόμενες στηρίξεις της: Ο Παύλος Μοσχολιός είπε πως η πολιτική του ταυτότητα είναι γνωστή, αλλά το 2010 ψηφίστηκε από πολίτες όλου του πολιτικού φάσματος. «Ποτέ δεν άνοιξα μέτωπο με κανέναν πολιτικό χώρο. Θεωρώ ότι δεν κορόιδεψα με το πρόγραμμά μου κανένα, οι δημότες ενέκριναν το πρόγραμμα αυτό. Το ίδιο ζητώ και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.