Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις εκλογές : “Μάχη να κατανοηθεί ο πολιτικός χαρακτήρας των δημοτικών εκλογών”

Πραγματοποιήθηκε χθε το απόγευμα στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού κέντρου Αγρινίου η σύσκεψη των Κ.Ο. οργανώσεων του ΚΚΕ για τις θέσεις του ΚΚΕ στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο & την αυτοδιοίκηση. Μάλιστα την προσεχή Δευτέρα θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Γ.Γ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα όπου θα ανακοινωθούν οι βασικές υποψηφιότητες και τις αμέσως επόμενες μέρες θα ολοκληρωθήσουν οι υποψηφιότητες για όλη την Ελλάδα.

Tην πολιτική εισήγηση στην εκδήλωση έκανε ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της γραμματείας της Κ.Ε.. του ΚΚΕ, μιλώντας για τα πολιτικά χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα των ευρωεκλογών αλλά και των δημοτικών εκλογών, όπου ο λαός -όπως είπε- καλείται “να πάρει θέση για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη ζωή του, κόντρα στα ψεύτικα διλλήματα που θα βάλει η άρχουσα τάξη και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου”.

Ακόμη ο Κ.Μπάτσικας επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι για τις εκλογές που έρχονται “δεν αποτελεί απάντηση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που συμπλέει κάνοντας συμβιβασμούς με τα κόμματα του μνημονίου και περιμένει λύσεις μέσα από την καπιταλιστική ανάπτυξη, εμείς” πρόσθεσε “λέμε ότι ο λαός δεν πρέπει να περιμένει λύσεις από την καπιταλιστική ανάπτυξη ανεξάρτητα από το ποιος θα έχει τη κυβερνητική ευθύνη γιατί η διαφορά του είναι στο μείγμα διαχείρισης αυτής της πολιτικής”. Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές ανέφερε ότι αυτές “έχουν ακόμη έναν ισχυρό τοπικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να χάνεται το πολιτικό διακύβευμα. Εμείς πρέπει να δώσούμε τη μάχη να κατανοηθεί ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών, γιατί ανεξάρτητα από τα πρόσωπα και τις προθέσεις τους, όλοι θα κληθούν να εφαρμόσουν μια καθορισμένη γραμμή πλεύσης για τους δήμους”. Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το ερώτημα είναι αν ο κόσμος θα επιλέξει ανθρώπους που θα εφορμόσουν αυτή την πολιτική ή αν θα επιλέξει ανθρώπους που θα ορθώσουν ανάστημα”.

Ερωτώμενος μάλιστα για τι θα έκανε ένας δήμαρχος του ΚΚΕ για παράδειγμα στο θέμα των διαθεσιμοτήτων είπε ότι “το θέμα δεν είναι να προκύψουν δυο – τρεις δήμαρχοι του ΚΚΕ, αλλά να υπάρξει ευρύτερη αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων και στη βάση και στο λαϊκό κίνημα. Είναι βέβαια τα πλαίσια ασφυκτικά, αλλά εμείς λέμε πως ένας δήμαρχος του ΚΚΕ θα πρέπει να ακολουθήσει στάση απειθαρχίας και αν υπάρχει και ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που να στηρίξει την επιλογή απειθαρχίας του δημάρχου του ΚΚΕ, τότε μπορεί να υπάρξει ανάστημα απέναντι σε αυτή την πολιτική”.