Χαμός στο Ξηρόμερο

Όσοι θέλουν να κάνουν κατανοητό στον κόσμο ότι οι δημοτικές εκλογές έχουν πρωτίστως πολιτικό χαρακτήρα, θα πρέπει να ξέρουν και που απευθύνονται…

Για παράδειγμα στο Ξηρόμερο. Όπου η παραπολιτική και το κουτσομπολιό ανθεί και παράλληλα υπάρχει και η τιμή. Κάποια λοιπόν κουτσομπολιά έκαναν χθες τον πρώην δήμαρχο Αστακού, Παναγιώτη Στάϊκο, να εμφανιστεί στο δημαρχείο του Αστακού μαινόμενος κατά της αντιδημάρχου Ξηρομέρου Κωνσταντίνας Κουμανδράκη – Σαμαρά, προφανώς βλέποντας την ίδια πίσω από τα κουτσομπολιά. Εν τέλει ο πρώην δήμαρχος αποχώρησε από το χώρο μόνο όταν έκανε την εμφάνισή της και η αστυνομία. Πάντως σε ανακοίνωσή του ο Π. Στάϊκος τονίζει ότι η όποια παρεξήγηση με τη κυρία Σαμαρά θεωρείται λήξασα και διαμηνύει ότι σύντομα θα ανακοινώσει και επίσημα την του υποψηφιότητά του για το δήμο Ξηρομέρου.

Ωστόσο στην ανακοίνωσή του επιτείθεται και στην «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» με επικεφαλής τον Ηλία Γεωργαλή λέγοντας χαρακτηριστικά : “Παιδιά της Κίνησης Πολιτών Ξηρομέρου που σας αρέσουνε τα τραγούδια της Μαλάμος θα πρέπει να ξέρετε και ο Θουκυδίδης αναφέρει τους Ξηρομερίτες ως αεί Σιδηροφορούντες. Σας εύχομαι ολόψυχα να ξεκολλήσετε από το 2,5% που είχατε πάρει στις δύο προηγούμενες εκλογές και να το κάνετε τουλάχιστον 3%!”. Η απάντηση από τον Ηλία Γεωργαλή δεν άργησε να έρθει. Σχολιάζοντας το επεισόδιο του Π. Στάϊκου με την αντιδήμαρχο Ξηρομέρου κάνει λόγο για “αντίδραση υποψηφίου Δημάρχου η οποία μπορεί να ταιριάζει με τους «σιδηροφορούντες» οπλίτες του Θουκυδίδη-που, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν «σιδηροφορούντες» στον πόλεμο και όχι στο καφενείο- απέχει όμως από το πρότυπο του σύγχρονου «πολίτη- οπλίτη». Και προσθέτει ακόμη απευθυνόμενος στον πρώην δήμαρχο “μάλλον βρίσκεσαι εκτός ιστορικής πραγματικότητας, γιατί μέσα σε αυτή την τριετία πολλά 48% έγιναν 0% και διαλύθηκαν, πολλοί υψηλά ιστάμενοι βρέθηκαν από υπουργικούς θώκους στα κελιά των φυλακών και πολλοί που βρίσκονταν στο 3% εκτοξεύθηκαν στα ύψη”.