Στους 20 καλύτερους πανελληνίως ο Bασίλης Κακαλέτρης barista του Τρυποκάρυδος Coffee bar

TripokaridosΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ BARISTA ΤΟΥ ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ COFFEE BAR ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ JACOBS
Συμμετείχε στους προκριματικούς αγώνες που διεξήχθησαν στην Πάτρα και κατέλαβε τη δεύτερη θέση γεγονός που τον τοποθετεί στους 20 καλύτερους πανελληνίως που θα διαγωνιστούν στον τελικό της HO.RE.CA

Από τεχνικής άποψης, ο barista είναι ο γνώστης του καφέ, αυτός που ξέρει να διαλέξει, να αποθηκεύσει, να αλέσει και να παρασκευάσει όλα τα είδη του καφέ και κυριότερα τον espresso. Είναι αυτός που εκτός του τέλειου φλιτζανιού καφέ, θα βάλει την προσωπική του σφραγίδα στο ρόφημα Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει την ανατομία του κόκκου, μπορεί να εξηγήσει στον πελάτη τι πίνει. Ξέρει τις γεύσεις του καφέ, ξεχωρίζει τα αρώματα και μπορεί να δημιουργεί γευστικούς καφέδες, μέσα από την επεξεργασία του κόκκου και με τη βοήθεια της μηχανής.

Ποιος είναι ο καλύτερος barista; Είναι ένα ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί σύντομα μέσα από το διαγωνισμό της JACOBS. Σε αυτόν τον διαγωνισμό συμμετείχε και ο δικός μας Bασίλης Κακαλέτρης barista του Τρυποκάρυδος Coffee bar (Πεζόδρομος Ηλία Ηλιού). Οι συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα υπολογίζονται σε 1.000. Οι 20 καλύτεροι που προέκυψαν από τους προκριματικούς αγώνες, μέσα σε αυτούς και ο Βασίλης Κακαλέτρης, θα πάρουν μέρος σε μίνι πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης HΟ..RE.CA στην Αθήνα. Εκεί θα αναδειχθούν οι 6 καλύτεροι και τέλος ο καλύτερος barista στο διαγωνισμό της JACOBS.