Κάντε ξανά εγκαίνια… μπας και ρθει κανένας γιατρός

εγκαίνια νοσοκομείου 2Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι αυτός που τελικά θα κόψει την πίτα της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας το ερχόμενο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι. Η έλευσή του στην Αιτωλοακαρνανία γέννησε σε κάποιους στη γαλάζια παράταξη την ιδέα… να γίνουν ξανά τα εγκαίνια του νοσοκομείου Αγρινίου. Πάντως οι καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στη ΝΔ λένε πως η ιδέα προέκυψε ως απόρροια μιας υπόγειας διαμάχης ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ στο νομό.

Μπορεί η ιδέα των εκ νέου εγκαινίων να ξενίζει πολλούς, αλλά δεν είναι άσχημη. Δεν θα ήταν τόσο τρομερό να ξαναγίνουν εγκαίνια, να φωταγωγήσουν το κτίριο, να στήσουν και ένα ωραίο μπουφέ μπας και μπει και κανένας γιατρός μέσα… Στη λογική “είδα φως και μπήκα”. Μόνο που οι γιατροί δεν βλέπουν φως στο εθνικό σύστημα υγείας και την κάνουν… Αυτοί που “είδαν φως” είναι οι της ΝΔ. Είδαν εκλογές να έρχονται, σκέφτηκαν ότι κάποιο άλλο έργο δεν έχουν να παρουσιάσουν στο νομό και δεν θα τους έπεφτε άσχημα μια ακόμη φιέστα για τους ιθαγενείς.

Πραγματικά απορώ, δεν ντρέπονται καθόλου; Να υπάρχει μια νοσηλεύτρια στη βραδινή βάρδια της παθολογικής για 50 ασθενείς και να σκέφτονται εγκαίνια; Θα μου πεις γιατί όχι… Εδώ ο Χρυσοχοϊδης με τον Μωραίτη, ήρθαν να παραδώσουν το 2014 τη σήραγγα του Αγ. Ηλία που είχε ολοκληρωθεί εδώ και δέκα χρόνια…