Η σήραγγα Αγίου Ηλία [HDvideo + pics]

σήραγγα Αγίου ΗλίαΤο πρώτο τμήμα για τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το Πλατυγιάλι
Πριν 20 μέρες περίπου παραδόθηκε στην κυκλοφορία η σήραγγας Αγίου Ηλία μεταξύ Γουριάς και Σταμνάς και η οποία αποτελεί το πρώτο κομμάτι της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με το λιμάνι του Πλατυγιαλιού στον Αστακό.

Το myagrinio.gr έκανε το απαραίτητο video/photo report για τη σήραγγα του  Αγίου Ηλία (δείτε το βίντεο) που κατασκευάστηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας (!) και κατέστη λειτουργική με το έργο «Οδικές προσβάσεις σήραγγας Αγίου Ηλία» που δημοπρατήθηκε στα μέσα του 2007 και παρόλο που είχε συμβατικό χρόνο περαίωσης 24 μήνες παραδόθηκε πριν 20 μέρες… Σημειωτέον ότι το παραδοτέο του έργου ήταν δρόμος μόλις 6 Km από τον ανισόπεδο κόμβο Αγίου Ηλία της Ιονίας Οδού μέχρι τη λειτουργική σύνδεση με το υπάρχον οδικό στη γέφυρα Γουριάς επί του Αχελώου ποταμού.

Συνέχεια αυτού του έργου για να συνδεθεί η Ιόνια Οδός με τον Αστακό και το λιμάνι του Πλατυγιαλιού είναι το έργο “Πλατυγιάλι – Άγ.Δημήτριος” προϋπολογισμού 24.500.000 ευρώ. Για το συγκεκριμένο έργο η σύμβαση υπογράφτηκε με την ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ τον περασμένο Νοέμβριο. σήραγγα Αγίου Ηλία 3Το έργο έχει χρόνο υλοποίησης τους 30 μήνες, δηλαδή στα μέσα του 2016 καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχει ολοκληρωθεί.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τμήματος μήκους έξι χιλιομέτρων (6,2 χλμ) του οδικού άξονα Αστακός – Γέφυρα Γουριάς (από τη διασταύρωση προς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου έως τη διασταύρωση προς Αγ. Δημήτριο).Ο οδικός άξονας θα συνδέει τον Αστακό και το λιμάνι Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, διερχόμενος από τη γέφυρα Γουριάς και εν συνεχεία διαμέσου της υφισταμένης σήραγγας του Αγ. Ηλία. Η προβλεπόμενη διατομή της οδού είναι 11.00 μ. και στα πρώτα 3,5 χλμ. η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με βελτιώσεις μικρής κλίμακας. Στη συνέχεια ακολουθείται νέα χάραξη προκειμένου η υφιστάμενη οδός να λειτουργεί ως παράπλευρη οδός.Για την εξυπηρέτηση των παροδίων οικισμών και την αποκατάσταση του υφισταμένου οδικού δικτύου προβλέπεται επίσης κατασκευή τεσσάρων παράπλευρων οδών μήκους 3,5 χλμ περίπου, 2 γεφυρών και δύο ισόπεδων κόμβων.