Σκληρή κόντρα Κατσούλη – Μουρκούση με φόντο τον Σαλμά

Για παραποίηση απόφασης του Δ.Σ. Μεσολογγίου σχετικά με τις επιχειρούμενες ποινικές διώξεις Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών, κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων για το ΤΕΙ Μεσολογγίου καταγγέλει ο Ν. Μουρκούσης τον δήμαρχο Π. Κατσούλη. “Το γεγονός αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ., που προσπάθησαν να φορτώσουν την κύρια ευθύνη της απώλειας της έδρας του ΤΕΙ στους βουλευτές του νομού, αποκρύπτοντας επιμελώς τις ευθύνες του Δημάρχου” σημειώνει ο Ν. Μουρκούσης. Ενώ ο δήμαρχος Μεσολογγίου στην απάντησή του θυμίζει στο Ν. Μουρκούση το χαρακτηρισμό «νεκροθάφτες» του Μεσολογγίου για τους βουλευτές της ΝΔ και προσθέτει με νόημα “ουδείς άλλος δημοτικός σύμβουλος, από οποιαδήποτε παράταξη, έχει κάνει αντίστοιχες δηλώσεις με αυτές του κ. Μουρκούση. Φυσικά τώρα, ενόψει εκλογών και κατάθεσης συνδυασμού από τη μεριά του, έχει ανάγκη τους «νεκροθάφτες» του Μεσολογγίου, τώρα, εκεί που σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο έβριζε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν προλαβαίνει να παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις της και να φωτογραφίζεται με τους «νεκροθάφτες».

Αναλυτικά η καταγγελία Μουρκούση
Καταγγέλουμε στους δημότες του διευρυμένου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου αλλά και προς κάθε αρμόδια Αρχή, την παραποίηση των πρακτικών της 337/ 2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το κείμενο της απόφασης, που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Κασσαβέτης, όπως φαίνεται στο από 19/11/2013 ακριβές αντίγραφο (το οποίο επισυνάπτουμε), ουδόλως συμφωνεί με την απόφαση που ελήφθη στις 18 Νοεμβρίου 2013, στο θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις επιχειρούμενες ποινικές διώξεις Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών, κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων για το ΤΕΙ Μεσολογγίου».
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίασης, που αποδεικνύουν την πραγματική απόφαση του Δ.Σ. και όχι αυτή που κυκλοφόρησε. Δεν προκύπτει από πουθενά, ότι ετέθη θέμα έκδοσης ψηφίσματος, άρα αυτό που κυκλοφόρησε εντέχνως, είναι ΨΕΥΤΙΚΟ.
Δηλαδή, άλλα ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν και άλλα κυκλοφόρησε η δημοτική αρχή, δήθεν ως ψήφισμα του Δ.Σ..
Το γεγονός αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ., που προσπάθησαν να φορτώσουν την κύρια ευθύνη της απώλειας της έδρας του ΤΕΙ στους βουλευτές του νομού, αποκρύπτοντας επιμελώς τις ευθύνες του Δημάρχου. Διότι, η συνολικά λανθασμένη στρατηγική που ακολούθησε, απέβη τραγικά εις βάρος της περιοχής μας.
Το γεγονός δε, ότι με ανύπαρκτο ψήφισμα, εκ των υστέρων, προσπάθησε να φορτώσει σε άλλους την δική του ανικανότητα, αποδεικνύει περίτρανα την πολιτική ανεπάρκεια και επικινδυνότητά του, εμπλέκοντας όλες τις παρατάξεις, σε πράξεις και σκέψεις καθ’ ολοκληρίαν δικές του.

Η απάντηση Κατσούλη
«Το χειρότερο στην πολιτική είναι να γλύφεις εκεί που έφτυνες και να φτύνεις εκεί που γλύφεις γιατί τότε είσαι χαμαιλέοντας!
Ο κ. Μουρκούσης επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει αναφέρει πολύ χειρότερες εκφράσεις και βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον των κ.κ. Σαλμά και Καραγκούνη, με πλέον χαρακτηριστική την φράση του ότι αποτελούν τους «νεκροθάφτες» του Μεσολογγίου. Ουδείς άλλος δημοτικός σύμβουλος, από οποιαδήποτε παράταξη, έχει κάνει αντίστοιχες δηλώσεις με αυτές του κ. Μουρκούση. Φυσικά τώρα, ενόψει εκλογών και κατάθεσης συνδυασμού από τη μεριά του, έχει ανάγκη τους «νεκροθάφτες» του Μεσολογγίου, τώρα, εκεί που σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο έβριζε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν προλαβαίνει να παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις της και να φωτογραφίζεται με τους «νεκροθάφτες», τώρα ανακάλυψε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε στα επεισόδια, τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, στην εκδήλωση του κ. Σαλμά και ότι υπήρξε παραποίηση.

Το ψήφισμα ήταν γραπτό και είχε δοθεί εκ των προτέρων από τον Πρόεδρο και τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων. Άρα όλοι, και ο κ. Μουρκούσης, ήξεραν τι ψήφιζαν. Άλλωστε, επαναλαμβάνω, ότι οι φράσεις που χρησιμοποιεί το ψήφισμα είναι… light μπροστά στα όσα έχει πει για τους κ.κ. Σαλμά και Καραγκούνη και για τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μουρκούσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης τώρα ανακάλυψε ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση και οι βουλευτές, σε ότι συνέβη για το ΤΕΙ, αλλά ευθύνομαι εγώ. Και η ερώτηση είναι απλή: Στις επανειλημμένες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του ΤΕΙ κατέθεσε ο κ. Μουρκούσης κάποια άλλη πρόταση που δεν την ξέρουμε; Πρότεινε κάποια άλλη στρατηγική που δεν την γνωρίζουμε; Φυσικά και δεν πρότεινε καμία, όπως ουδεμία άλλη πρόταση έχει καταθέσει για όλα τα σημαντικά θέματα του δήμου. Η κωλοτούμπα έχει και τα όριά της και σε κάθε περίπτωση εκείνος που κάνει τις κωλοτούμπες και γλύφει εκεί που έφτυνε, κινδυνεύει να θαφτεί μαζί με τους «νεκροθάφτες». Τέλος τον προκαλώ να θέσει το θέμα αυτό εκτός ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία όλων των παρατάξεων και συνδυασμών και φυσικά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».