Απολογισμός Κατσούλη στους ετεροδημότες : “Φέραμε την διαφάνεια στα οικονομικά του δήμου”

Κατσούλης 2“Αποκαταστήσαμε την οικονομική διαφάνεια του δήμου”
Ο απολογισμός της τριετίας 2011–2014 της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 24/2, στην αίθουσα της Ενώσεως Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), για τους ετεροδημότες της Αθήνας.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του Π. Κατσούλη

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης αρχικά στάθηκε στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή πιστή στην δέσμευσή της για ενημέρωση των ετεροδημοτών πραγματοποίησε χθεςτην τέταρτη συνάντηση μαζί τους και εξήγησε ότι αυτό γίνεται και γιατί πρέπει να υπάρχει μια ενεργητική στάση από την πλευρά των ετεροδημοτών. Στη συνέχεια ο Π. Κατσούλης τόνισε ότι ότι η δημοτική αρχή, παρέλαβε ένα τεράστιο χρέος ύψους 16 εκατ. ευρώ που σήμερα έχει μειωθεί κάτω από το μισό, ενώ την ίδια ώρα ανέλαβε 240 επιπλέον αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος και την πρώην Νομαρχία δίχως τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο δήμος πλέον λειτουργεί με 67 άτομα προσωπικό λιγότερα σε σχέση με το 2011! Επέμεινε ωστόσο στην οικονομική κατάσταση του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά “παρά τις δυσκολίες αποκαταστήσαμε την οικονομική διαφάνεια του δήμου”.Στην συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο επίτευγμα της διάσωσης και νοικοκυρέματος του δήμου, με αποτέλεσμα να μπορεί να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικός ο πίνακας με την μείωση του χρέους του δήμου από το 2011 μέχρι σήμερα.
χρέος

Τέλος ο Π. Κατσούλης μίλησε για κατασκευή υποδομών οποίες στηρίζονται σε προγράμματα ΕΣΠΑ μιας και οι κρατικοί πόροι δεν επαρκούν να καλύψουν τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής. Ανάφερε μάλιστα ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμος Μεσολογγίου αποτελεί και παράδειγμα απορρόφησης κονδυλίων από άλλους γειτονικούς δήμους.