Δείγμα θετικό από Μαρτίνεζ

φωτο : paravatos.eu

ΜαρτίνεςΟ Νίκολας Μαρτίνεζ φαίνεται πως είναι σε θέση να μετατραπεί σε «κουμανταδόρο» του Παναιτωλικού.
Την πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα του Παναιτωλικού «κατέγραψε» ο Νικολάς Μαρτίνεζ στο ματς με τον Ατρόμητο.Σε ένα παιχνίδι όπου τα «καναρίνια» ηττήθηκαν με 3-1, αλλά με βάση την εικόνα τους αδικούνται κατάφωρα από το τελικό σκορ.

Αλλά ας επικεντρωθούμε λίγο στον Αργεντινό που είναι νέο «πρόσωπο». Το ότι φτάσαμε Μάρτιο για να ξεκινήσει βασικός και να βγάλει 90λεπτο ήταν απόλυτα λογικό. Ο 27χρονος όταν ήρθε στην Ελλάδα είχε να παίξει από τις 23 Σεπτεμβρίου σε επίσημο παιχνίδι, ενώ ας μην ξεχνάμε πως βρίσκεται πλέον σε μία ξένη για αυτόν χώρα. Ετσι χρειαζόταν τόσο χρόνο προσαρμογής, όσο και την απαιτούμενη «δουλειά» για να φτάσει στο 100%. Οπου μάλιστα ακόμη δεν βρίσκεται. Ο Μάκης Χάβος δουλεύει πολύ μαζί του – όπως άλλωστε με όλη την ομάδα – και πλέον έχουμε ένα πρώτο δείγμα. Το οποίο είναι άκρως θετικό. Στο ματς με τον Αρη όπου ντεμπουτάρισε, έπαιξε λίγο κι ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ «βαρύς».

ΜΑΡΤΙΝΕΖΟμως και με την Καλλονή που πέρασε ως αλλαγή και κυρίως την Κυριακή, έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του. Ο Αργεντινός δείχνει μπαλαδόρος και του «πάει» ένας ελεύθερος ρόλος μέσα στο γήπεδο. Με Ατρόμητο και Καλλονή αγωνίστηκε συνολικά 121 λεπτά. Σε αυτά έχει βγάλει 17 εύστοχες επιθετικές πάσες. Αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος, αν αναλογιστεί κάποιος πως ο μέσος όρος σωστών επιθετικών μεταβιβάσεων που βγάζει ο Παναιτωλικός σε κάθε παιχνίδι είναι 55,8. Την Κυριακή για πρώτη φορά τον είδαμε να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες (είχε τρεις τελικές όλες με σουτ άρα δεν «φοβάται» τα πόδια του), ενώ έχει ήδη κάνει και έξι κλεψίματα, νούμερο μεγάλο για επιτελικό μέσο. Ο Μαρτίνεζ μπορεί να παίξει τόσο στον άξονα όσα και στα αριστερά και ήδη αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Ο ΜΑΡΤΙΝΕΖ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΛΕΠΤΑ ΠΑΣΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΛΑΓΙΟΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
Ατρόμητος 95′ 10 3 2/6 5
Καλλονή 26′ 7 0 0/1 1
Αρης 5′ 1 0 0 0

πηγή : ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ / sday.gr