Εμπαιγμό από Κατσιφάρα καταγγέλλει ο Σπ. Κοτοπούλης

Εμπαιγμό για τη αγροτιά του νομού μας χαρακτηρίζει ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σπύρος Κοτοπούλης τις πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρα στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την διεύθυνση Αγροτικών υποθέσεων δυτικής Ελλάδος της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή μ ε θέμα : «πρόσκληση προγράμματος εγκατάστασης νέων αγροτών-γεωργική επιχειρηματικότητα».

Αναλυτικά :
Σκοπός τέτοιων συνδιαλέξεων είναι να χρυσώνουν το χάπι της ασκούμενης βαθιά αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποσκοπεί στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης και της παράγωγης σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις.Αυτό λέει η εμπειρία και τα στοιχειά που υπάρχουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν εγκαταλείψει την αγροτική παραγωγή τουλάχιστον 200.000 αγροτικά νοικοκυριά ενώ η πλειοψηφία των νέων αγροτών που έχουν μπει σε προγράμματα και σχεδία βελτίωσης είναι καταχρεωμένη στις τράπεζες και κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

Συνεπώς αποδεικνύεται περίτρανα και το δίκιο των θέσεων και των εκτιμήσεων του ΚΚΕ που λέει πως και η τοπική και περιφερειακή διοίκηση είναι ο ιμάντας υλοποίησης αυτής της πολίτικης. Προπαγανδιστές της ΕΕ και της κοινής αγροτικής πολιτικής. Διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ σε αυτήν την κατεύθυνση. Παραπλανούν συνειδητά τους αγρότες όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδυασμοί τους είτε στους δήμους είτε στις περιφέρειες , πως και η νέα ΚΑΠ είναι μια ευκαιρία για την αγροτιά που θα δώσει ανάπτυξη στον τόπο και βιώσιμο εισόδημα ενώ από την άλλη μεριά μιλιά δεν βγάζουν για τα χαράτσια στα σπίτια, στα χωράφια, στους στάβλους, την άγρια φορολογία που ετοιμάζουν, το μεγάλο κόστος παράγωγης και τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.Να γιατί χρειάζεται να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ παντού στις ευρωεκλογές, στη περιφέρεια και στους δήμους. Για να αναδεικνύει και να αντιπαλεύει αυτό το σάπιο σύστημα και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.