Προωθείται η διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Μαρίνα στην Καμαρούλα

Η διαμόρφωση της θέσης θέας στην ́Αγία Μαρίνα στην Καμαρούλα του Δήμου Αγρινίου προωθείται από τον δήμο με έργο ύψους 147.600,00 € με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER. Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα.

Η μελέτη αφορά την διαμόρφωση του χώρου της εκκλησίας ΑγίαςΜαρίνας. Ο χώρος που πρόκειται να διαμορφωθεί, έχει έκταση περίπου 1.500 m2, και σήμερα έχει την μορφή χωμάτινης αλάνας και φυσική κλίση από δύση προς ανατολή.Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, ο χώρος αυτός θα διαμορφωθεί σε δύο επίπεδα:
Το πρώτο επίπεδο, το οποίο αναπτύσσεται στο δυτικό μέρος της πλατείας, εμβαδού περίπου 350,00 m2, αποτελεί τον χώρο της παιδικής χαράς καθώς και κτιστές κερκίδες όπου θα είναι θέση θέας για το βορειανατολικό σημείο του χώρου.
Το δεύτερο επίπεδο, το οποίο αναπτύσσεται στο υπόλοιπο μέρος του χώρου, αποτελείται από τρία λειτουργικά τμήματα: O χώρος που θα διαμορφωθεί περιμετρικά από την εκκλησία, ο χώρος πάνω από το κτίσμα το «Αρχονταρίκι» και ο υπόλοιπος χώρος πρασίνου ο οποίος διαμορφώνεται σε ίδια στάθμη.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 7 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.