Β. Χατζηλάμπρου : “Πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή” [HDvideo]

Χατζηλάμπρου“Η ανατροπή των κατεστημένων δυνάμεων στην αυτοδιοίκηση, μοιραία συνδύεται με την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης”
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία Γ. Βαρεμένο και Μ. Τριανταφύλλου.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr εκτεταμένα στιγμιότυπα από τη συνέντευξη τύπου

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για την τύχη του συνδυασμού του στις εκλογές λέγοντας πως είναι αισιόδοξος “όχι γιατί μας δείχνουν μπροστά οι δημοσκοπήσεις αλλά γιατί βλέπουμε πως αυτή η σπίθα υπάρχει μέσα στην κοινωνία”. Αναφερόμενος στο πολιτικό πλαίσιο του συνδυασμού του είπε πως στόχος είναι “η ανατροπή των κατεστημένων δυνάμεων στην αυτοδιοίκηση, πράγμα που μοιραία συνδύεται με την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης”. Σχολιάσε μάλιστα τη ρητορική άλλων υποψηφίων σχετικά με αμιγώς το αυτοδιοικητικό στίγμα που προβάλλουν λέγοντας ότι είναι “υποκριτικό να λέμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει δρόμο παράλληλο με την κυβέρνηση και δεν εξαρτάται από την κεντρική εξουσία”.

Έντονη κριτική άσκησε στην περιφερειακή αρχή Κατσιφάρα λέγοντας ότι η περιφέρεια αρκέστηκε σε ψηφίσματα και δεν στάθηκε στο πλευρό των πολιτών που πλήττονται από τα μνημόνια. “Η περιφέρεια πρέπει να δώσει τον πολιτικό αγώνα και όχι να λειτουργεί σαν Πόντιος Πιλάτος, λέγοντας τη μια ότι δεν υπάρχουν πόροι και την άλλη ότι ένα θέμα δεν είναι στις αρμοδιότητές της”. Μίλησε ακόμη για μελέτες χωρίς στόχευση, για έργα βιτρίνας, για κατάτμηση έργων και απευθείας αναθέσεις, για σπατάλη κονδυλίων σε ασύνδετα έργα. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας με νόημα “τους θεωρώ παρελθόν, εμείς κάνουμε μια αναγεννησιακή προσπάθεια για να αλλάξουμε το κοινωνικό μοντέλο. Πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή και να δημιουργήσουμε με τη συμμετοχή των πολιτών συνθήκες ουσιαστικής αλλαγής”. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκανε ειδική αναφορά του στον υδάτινο πλούτο της Αιτωλοακαρνανίας και στο ενδεχόμενο λίμνες και ποτάμια να περάσουν μέσω ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες απάντησε λέγοντας ότι πράγματι “πρέπει να δώσουμε προσεχή στις μειονεκτικές περιοχές” και έκανε λόγο για μια αναπτυξιακή προσπάθεια που πρέπει να γίνει σε κάθε περιοχή και να είναι αντιστρόφως ανάλογη με υπάρχουσα κατάσταση σε σχέση με τις άλλες περιοχές. Πρόσθεσε ωστόσο το εξής : “Όμως η φτώχεια στις γειτονιές τη Αχαίας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας είναι ίδια, γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί”. Και κατέληξε λέγοντας :”Δεν μπορώ να μην βλέπω το γενικότερο πλαίσιο, μην βουλιάζουμε στον τοπικισμό όταν όλοι μαζί βυθιζόμαστε”.

Τέλος ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο και έως την επόμενη Τρίτη θα έχει ανακοινωθεί και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Από την πλευρά τους Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου εμφανίστηκαν βέβαιοι για την νίκη του Β. Χατζηλάμπρου με την Μαρία Τριανταφύλλου να μιλά για μια βαθιά πολιτική μάχη που στόχο θα έχει οι πολίτες να μπουν στην κοινωνική παρέμβαση και να αλλάξουν τα πράγματα. Από την πλευρά του ο Γ. Βαρεμένος σχολίασε τα περί μη αναγνωρισιμότητα του Β. Χατζηλάμπρου λέγοντας με νόημα ότι “η αναγνωρισιμότητα έχει και κακή όψη να σε ξέρουν από το καταστροφικό σου έργο, τον Β. Χατζηλάμπρο θα τον μάθουν για το ωφέλιμο έργο του”…