“Μαζί”… στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας

Tο Φεστιβάλ Αθηνών, σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη αρχαίων θεάτρων «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τους συντελεστές της παράστασης δραματοποιημένης ποίησης «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» επιθυμεί να μεταφέρει και να παρουσιάσει το συγκεκριμένο έργο σε μικρούς αρχαίους θεατρικούς χώρους της Ελλάδας. Η παράσταση αυτή επιδιώκεται να ενταχθεί στο θερινό πρόγραμμα 2014 του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συνάντηση με τους άγνωστους αρχαίους θεατρικούς χώρους της Ελλάδας – πλην όμως πολύ αξιόλογους – μέσα από μια χειρονομία σεβασμού προς αυτούς, καθώς και η δημιουργία ενός εναλλακτικού πολιτιστικού περιπάτου.

Για το λόγο αυτό σε επίσκεψη εργασίας που έγινε σήμερα στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» κ. Σταύρος Μπένος, μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών κ. Γιώργο Λούκο, τον σκηνοθέτη κ. Δήμο Αβδελιώδη και την ηθοποιό κα Όλια Λαζαρίδου συναντήθηκαν επί τόπου με τους εκπροσώπους του Δήμου Ναυπακτίας (Γ. Μπουλέ – Δήμαρχο & Μ. Ζιαμπάρα – Αντιδήμαρχο) και της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (Γ. Φρέρη – Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης) για να εξετασθούν οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο, προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτό η παράσταση αυτή.

Ως γνωστόν η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. υποστηρίζει σταθερά τη διάσωση του συγκεκριμένου θεάτρου με την προνομιακή θέα στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, που κατά τον κ. Μπένο δημιουργεί ιδανικές συνθήκες συνομιλίας μεταξύ των δύο μνημείων.