Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου [HDvideo + pics]

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης «Επάγγελμα: Ποιητής» αφιερωμένης στον Κ.Π Καβάφη, του ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση και τα και 80 χρόνια από τον θάνατό του Αλεξανδρινού ποιητή.

Ο εικαστικός διάλογος του Γιάννη Ψυχοπαίδη με την ποίηση έχει παρελθόν, είναι δηλωμένος και τεκμηριωμένος με έργα. Συχνά, διαβάσματα και ξαναδιαβάσματα ερεθίζουν τη φαντασία του σε στιγμές χαλάρωσης ή έντασης για να καταλήξουν κάποτε σε ζωγραφικά έργα που εκκινούν από κειμενικές αφορμές, έργα αυθύπαρκτα ή άλλα που συστεγάζονται με στίχους σε έντυπες εκδόσεις. Προσωπογραφίες του Κ. Π. Καβάφη μας έχει δώσει αρκετές. Ο γνωστός καλλιτέχνης επιστρέφει τώρα στον Αλεξανδρινό με μια σειρά νέων έργων που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, τα οποία εκτίθενται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

Ο ζωγράφος Γ. Ψυχοπαίδης παρευρέθηκε στα εγκαίνια και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Δημοτική Πινακοθήκη του Αγρινίου και τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι τέτοιοι χώροι να συνδεθούν με την τοπική κοινωνία. Τον Γιάννη Ψυχοπαίδη προλόγισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του δήμου Αγρινίου κ. Χρήστος Γαρουφαλλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός ευτχαριστώντας τον Γ. Ψυχοπαίδη για την παρουσία του στο Αγρίνιο.

[vimeo width=”570″ height=”420″]http://vimeo.com/89206413[/vimeo]