Σε Ιδρυτική Συνέλευση προχωρά η Αντικαπιταλιστική Αυτοδιοικητική Κίνηση στο Αγρίνιο

Mετά την πρώτη συνέλευση δημοτών και κατοίκων του δήμου Αγρινίου το Σάββατο 15 Μαρτίου την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, στις 6:00 το απόγευμα, στο εντευκτήριο του τρένου, θα λάβει χώρα η Ιδρυτική Συνέλευση της αντικαπιταλιστικής, λαϊκής και δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης στο Αγρίνιο. Για την οργάνωση και προετοιμασία της οποίας και μόνο, εκλέχτηκε πενταμελής γραμματεία, την οποία αποτελούν οι παρακάτω δημότες, μέλη των πολιτικών συλλογικοτήτων που συμμετείχαν και των κινημάτων της πόλης (αλφαβητικά): Ζαραβίνας Μιχάλης, Μάγου Γεωργία, Μερμίγκης Στέλιος, Σταθόπουλος Γρηγόρης, Τηλιγάδας Λευτέρης.

Το πολιτικό πλαίσιο της αντικαπιταλιστικής, λαϊκής και δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης στο Αγρίνιο καθορίζουν τα παρακάτω δεκαεπτά σημεία:
o (ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ)
1. Κατάργηση του «Καθεστωτικού Τοπικού Κράτους του Αγρινίου»
2. Κατάργηση στην πράξη του «Καλλικράτη»
3. Ανατροπή των συσχετισμών στη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και δημιουργία μιας νέας πλειοψηφίας, που θα μετατρέψει το συγκεκριμένο θεσμό, σε λαϊκό, μαχητικό, όργανο αντίστασης και ανάσχεσης της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, για να σταθεί ουσιαστικά, δυναμικά και αποτελεσματικά αλληλέγγυο στην ανθρωπιστική κρίση-λαίλαπα, που μαστίζει την τοπική κοινωνία
4. Αύξηση των Δημοσίων Δαπανών (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ), που αφορούν στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυατοδιοίκησης
5. Λαϊκό συμμετοχικό προϋπολογισμό σε Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις
6. Κοινωνικοποίηση όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων
7. Λαϊκή συμμετοχική οργάνωση του πολύ-πολιτισμικού περιβάλλοντος
8. Δωρεάν παροχή πόσιμου νερού και ενέργειας σε όλα τα φτωχά και λαϊκά νοικοκυριά, τους ανέργους της περιοχής και αγώνας για πλήρη προστασία της κατοικίας
9. Οριστικό και τελεσίδικο ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ της υλοποίησης της μελέτης του Πάρκου Αγρινίου, πλήρης αποκατάσταση των ζημιών, αναζωογόνηση και συντήρηση του, με εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου.

o (ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ)
10. Άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις και οδηγίες της ΕΕ
11. Αποδέσμευση από ΕΥΡΩ και ΕΕ με ρήξη και ανατροπή
12. Πάλη ενάντια στις πολιτικές ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
13. Πλήρη διαγραφή του χρέους και στάση πληρωμών
14. Κατάργηση του Μνημονίου και του νομοθετικού πλαισίου που το υπηρετεί
15. Δωρεάν και δημόσια παιδεία και υγεία
16. Κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών
17. Διασφάλιση στην πράξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.