“Νέα αρχή, τόπος να ζεις” από τον Γιώργο Παπαναστασίου [video]

λογοτυπο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥΤο όνομα και το σήμα του συνδυασμού που ηγείται έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωσή του πως «ήρθε η ώρα για ανατροπή και αλλαγή κατεύθυνσης, ήρθε η ώρα να γίνει ο μεγάλος δήμος Αγρινίου ένας τόπος για όλους, ένας τόπος ζωής, δημιουργίας, εργασίας, επενδύσεων, αξιοποίησης του πρωτογενούς τομέα, επικοινωνίας και άθλησης, ένας τόπος για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές».

Όπως εξήγησε στη δήλωσή του, το σήμα απεικονίζει ένα μεγάλο δήμο, ένα δήμο πολύχρωμο, όπως ακριβώς και ο δήμος, ο οποίος προέκυψε από τη συνένωση Αγρινίου, Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Θεστιέων, Μακρυνείας, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων και Στράτου , ενώ ο ποταμός Αχελώος , οι λίμνες και ο ορεινός όγκος, ως ύψιστο συγκριτικό πλεονέκτημα, διασχίζουν περήφανα αυτό το δήμο. «Ο συνδυασμός μας, κι εγώ προσωπικά, βάζουμε τον πήχη ψηλά. Το δικό μας πιστεύω περιγράφεται επαρκώς από τις έννοιες «διαφάνεια, αξιοπιστία, αποτελεσματική, λειτουργική και παραγωγική διοίκηση. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας, καθαρές και όμορφες τις γειτονιές. Για να πετύχουν όλα αυτά έχουμε σχέδιο που είναι απολύτως υλοποιήσιμο και απαντά στις ανάγκες του δημότη και του κατοίκου. Απαντάει στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν όλους μας αλλά απαντάει και στον απαιτούμενο σχεδιασμό ενός σοβαρού δήμου για διεκδίκηση έργων .Δεν έχουμε μονοδιάστατη λογική και γι’ αυτό ζητάμε από τους συμπολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, χωρίς εξαρτήσεις και κομματικές ταμπέλες με μόνο στόχο και ζητούμενο την ανάπτυξη του δήμου μας» υποστήριξε ο κ.Παπαναστασίου.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές υπογράμμισε « Οι εκλογές του Μαΐου ισοδυναμούν με μία… τελεία.Μία τελεία, που σφραγίζει το τέλος μίας εποχής υστέρησης, εγκατάλειψης και αδράνειας για το Αγρίνιο και τους πολίτες του. Μίας εποχής, όπου κάνοντας διαρκώς ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, τελικά βρεθήκαμε ως περιοχή και ως κοινωνία, πολλά μέτρα πίσω από τον πραγματικά σύγχρονο κόσμο, αλλά και μίας εποχής που κανένα ουσιαστικό όραμα δεν ανέδειξε για το μέλλον αυτού του δήμου και των δημοτών του, ιδιαίτερα δε για τη νέα γενιά. Ταυτόχρονα όμως, οι εκλογές του Μαΐου, σηματοδοτούν και μία νέα αρχή. Νέα αρχή, με διττή σημασία. Από την μία πλευρά η επανεκκίνηση που έχει ανάγκη ο δήμος Αγρινίου και από την άλλη, η νέα, φρέσκια και αποφασισμένη δημοτική Αρχή που αξίζει ο τόπος μας. Ο οποίος πρέπει και μπορεί να γίνει ένας τόπος ζωής, δημιουργίας και απελευθέρωσης των πιο ζωντανών, ικανών και νέων κυττάρων της ευρύτερης περιοχής. «Νέα Αρχή», λοιπόν. Έναν τόπο να ζεις! Όλοι μαζί μπορούμε και θα τη κάνουμε τη νέα αρχή. Ο Μάιος είναι κοντά…» συμπλήρωσε. Ο κ.Παπαναστασίου κατέληξε λέγοντας πως «Το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού μας «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ταυτίζονται με την ευθύνη του καθενός για ΈΝΑ ΝΈΟ ΞΕΚΊΝΗΜΑ ,με αρμονική συνύπαρξη, ευθυγραμμίζονται με την δημοκρατία του καθήκοντος αφού αν θέλεις να προσφέρεις στον τόπο σου το κάνεις χωρίς προϋποθέσεις και με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών και όχι τις τσέπες των διοικούντων και των κολλητών τους. Για μας η εκλογική νίκη συνιστά ευθύνη για το έργο που θα αναλάβουμε γνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι δύσκολο, επίπονο και ταυτόχρονα προκλητικό. Είμαστε σε θέση να πετύχουμε για να φέρουμε στον τόπο μας ανάπτυξη και προοπτική”.