Σκληρό ροκ Παπαναστασίου : “Ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν, το… κάνουν για το συνταξιοδοτικό τους” [video]

Σκληρή επίθεση στη δημοτική αρχή και τον Παύλο Μοσχολιό εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, όπου νωρίτερα παρουσίασε το όνομα και το σήμα του συνδυασμού που ηγείται.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στην webtv του myagrinio.gr

«Ήρθε η ώρα για ανατροπή και αλλαγή κατεύθυνσης, ήρθε η ώρα να γίνει ο μεγάλος δήμος Αγρινίου ένας τόπος για όλους, ένας τόπος ζωής, δημιουργίας, εργασίας, επενδύσεων, αξιοποίησης του πρωτογενούς τομέα, ένας τόπος για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές» είπε αρχικά ο Γ. Παπαναστασίου και στη συνέχεια έδωσε τους βασικούς άξονες της παράταξής του λέγοντας ότι θα στηριχτεί στη νομιμότητα, τη διαφάνεια και τη συλλογικότητα. Στη συνέχεια ο Γ. Παπαναστασίου έστρεψε τα βέλη του έστρεψε τα βέλη του κατά του δημάρχου Παύλου Μοσχολιού μιλώντας ανοιχτά για αδιαφάνεια στα οικονομικά, προστασία των κολλητών, προχειρότητες στους σχεδιασμούς των έργων, έλλειψη οράματος και έργα που ελέγχονται δικαστικά. “Ο δήμος” τόνισε ο Γ. Παπαναστασίου “πρέπει να διοικείται με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και όχι τις τσέπες των διοικούντων και των κολλητών». Και πρόσθεσε “ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν, δεν μπορούν να δώσουν κάτι άλλο, ό,τι κάνουν το κάνουν για το συνταξιοδοτικό τους”… Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι έκανε λόγο για είσπραξη τελών από το δήμο κατά το δοκούν αφήνοντας σαφείς αιχμές για πελατειακές σχέσεις της δημοτικής αρχής. Για συγκάλυψη παρανομιών από την πλευρά του δήμου έκανε λόγο ο Γ. Παπαναστασίου και για τη στάση του δήμου απέναντι στους Ρομά.

Αρεκτά επικριτικός ήταν ο Γ. Παπαναστασίου για μια σειρά από έργα του δήμου Αγρινίου στα οποία, όπως είπε, υπάρχουν “τρελές προχειρότητες” και αναφέρθηκε στο έργο του ποδηλατόδρομου και που τέμνει τον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι. Ανάλογα ήταν τα σχόλιά του και για την ανάπλαση του πάρκου που κάλεσε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. “Πρέπει να έχουν και οι πολίτες γνώμη, δεν μπορείς να λες εξ’αρχής γραφικούς όσους αντιδρούν” είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια μίλησε για τις μεγάλες διεκδικήσεις της πόλης. «Έχει δήμαρχο η πόλη;» αναρωτήθηκε και τόνισε πως 8 χρόνια δεν έγινε τίποτα για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι το νέο ΓΠΣ προβλέπει logistics στα Καλύβια, αλλά ακόμη δεν υπάρχει σύνδεση με τον αυτοκινήτοδρομο ώστε να μεταφέρονται εμπορεύματα. “Έχουμε βαλτώσει 8 χρόνια δεν υπάρχει καμία προοπτική και ξαφνικά γίνονται κάθε μέρα εγκαίνια για τις εκλογές”… είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ακόμη πως δυο θητείες είναι αρκετές και θύμισε πως “οι μηχανικοί του ΤΕΕ γελούσαν όταν ο Μοσχολιός όντας αντιδήμαρχος ήθελε και τρίτη θητεία στο ΤΕΕ”…

Αναφορικά με το δίλλημα των εκλογών τόνισε πως «δεν υπάρχει το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, η δεξιά και η αριστερά. Υπάρχει μόνο το αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω… Εμείς θα πάμε μπροστά». Έσπευσε μάλιστα να τονίσει ότι δεν αποκηρύσσει την πολιτική του διαδρομή, γιατί κάτι τέτοιο θα ακύρωνε τον ίδιο του τον εαυτό. Εμφανιστηκε μάλιστα αντισυστημικός στο χώρο στη Ν.Δ. λέγοντας πως συγκρούστηκε όταν χρειάστηκε. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται κομματικούς μανδύες και τόνισε με νόημα πως άλλοι διακινούσαν πως θα έχουν στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ…

Σχετικά με τις διεκδικήσεις της περιοχής και πως αυτές μπορούν να γίνουν πράξη, αφού θύμισε ότι ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατηγορήθηκε ότι βλέπει μόνο την Αιτωλοακαρνανία, τόνισε ότι το Αγρίνιο αξίζει σεβασμό ως δεύτερο αστικό κέντρο της περιφέρειας. Πρόσθεσε μάλιστα πως αν ο ίδιος εκλεγεί θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο ακόμη και αν χρειαστεί να πιάσει κάποιον από το γιακά… Και επίσης ανέφερε πως η δημοτική αρχή φέρει ευθύνη που δεν μπόρεσε ο δήμος στην απογραφή να φτάσει του 100.000 κατοίκους, γιατί “αν συνέβαινε αυτό ακόμη και τα έσοδα θα ήταν διαφορετικά”.

Τέλος αποκαλύπτοντας μέρος του προγράμματός του εξήγγειλε τη δημιουργία Γραφείου Υποδοχής Επνεδυτών, ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να μην είναι εχθρικές σε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία.