Β.Χατζηλάμπρου : Ο απολογισμός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι τραγικός

Ανακοινώθηκαν χθες οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Χατζηλάμπρου, οι οποίοι είναι: Κώστας Γαβριηλίδης από την Αχαΐα, Κώστας Κούστας από την Αιτωλοακαρνανία και Δημήτρης Μπαξεβανάκης από την Ηλεία.

Στην συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε το μεσημέρι ο κ. Χατζηλάμπρου, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ξεκινάει μια διαδρομή προκειμένου να κερδίσουμε στις εκλογές, να ανατρέψουμε τις πολιτικές οι οποίες καθιέρωσαν το να θεωρείται το να έχει κανείς δουλειά, προνόμιο, το να ζεις στο όριο, δυνατότητα ζωής. Αυτές οι πολιτικές πρέπει να μπουν στην άκρη αρχίζοντας από την Περιφέρεια από την πρώτη Κυριακή. Το να κερδίσουμε τις εκλογές στην πραγματικότητα σημαίνει, να ανατρέψουμε ένα κατεστημένο καταστάσεων που παρουσιάστηκε ως μόνη λύση και ως μονόδρομος. Δεν μπορεί να είναι χιλιάδες οι άνεργοι πτυχιούχοι, δεν μπορεί να παλεύει ο λαός ενάντια στα μνημόνια και η Περιφέρεια να λέει ότι οι μικρές μου αρμοδιότητες μου επέτρεψαν να μην κάνω τίποτα για τα μεγάλα προβλήματα. Κρύβονται οι Περιφερειάρχες πίσω από το εύρος των αρμοδιοτήτων τους, αυτό είναι λάθος.

Ο απολογισμός που γίνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι τραγικός. Ήταν από τις πιο φτωχές Περιφέρειες και κατάφερε να γίνει ακόμα φτωχότερη. Ξεπέρασε τους μέσους όρους ανεργίας. Αν δεν υπήρχαν Περιφέρειες από Βουλγαρία και Ρουμανία θα ήμασταν η φτωχότερη της Ευρώπης. Αυτό δεν μπορεί να περιποιεί τιμή σε όσους διαχειρίστηκαν τα πράγματα. Να φτιάξουμε μια Περιφέρεια που ν’ αξίζει να ζεις. Το κύριο ζήτημα όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που θα δοθούν θα είναι η αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης γιατί η καταστροφή δεν έχει τελειώσει. Ακυρώθηκαν ουσιαστικά τα Περιφερειακά Συμβούλια αφού δεν έχουν να αποφασίσουν για δικά τους χρήματα και μένει το ΕΣΠΑ και άλλα εργαλεία για να τα διαχειριστούν οι Περιφέρειες. Η κατεύθυνση είναι να πηγαίνουν στην πραγματική παραγωγή. Να υπάρξει μια στροφή στον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα και να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Προϋπόθεση είναι η αλλαγή στο πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας», είπε.

Παράλληλα ζήτησε το μάξιμουμ της συμμετοχής στις εκλογές του Μαΐου. «Θα μετρήσει να έχουν αλλάξει χέρι Περιφέρειες την Κυριακή το βράδυ και να έχουμε μπει σε άλλη διαδρομή. Να έχουμε μπει σε διαδρομή ανατροπής. Άρα πολύ σημαντικό το πρώτο βήμα της συμμετοχής και στη διαδικασία την εκλογική θα επιχειρήσουμε να έχουμε ένα ρεύμα ανθρώπων που να ζητάει αλλαγές. Θα είναι μια διαδικασία διαμόρφωσης ενός κινήματος που θα απαιτεί να αλλάξει ρότα η χώρα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας”.