Κριτική Αντωνόπουλου για τα σκουπίδια

Νέα ανακοίνωση από τον υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου Β. Αντωνόπουλο και το συνδυασμό “ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ- Δημοτική Αλλαγή” με την οποία ασκείται έντονη κριτική στη δημοτική αρχή Αγρινίου για την καθαριότητα. Μάλιστα στην ανακοίνωση που συνοδεύεται από ανάλογες φωτογραφίες γίνεται ιδαίτερη αναφορά σε τρία σημεία όπου το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι έντονο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σήμερα σε όλη την Ευρώπη οι δήμοι οργανώνουν σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, ενεργούς πολίτες και φορείς κοινή δράση “Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μια μέρα” στο πλαίσιο της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας “Let’s Do It Greece” (www.letsdoitgreece.org)Ο δήμος Αγρινίου επέλεξε φέτος να μην ενεργοποιηθεί σε αυτή την πανελλήνια εκστρατεία υπέρ του περιβάλλοντος.Μήπως γιατί δεν έχει προβλήματα καθαριότητας; Μάλλον όχι, γιατί θα μπορούσε να είχε οργανώσει κάποια δράση.

σκουπίδιαΕνδεικτικά σε τρεις περιοχές που αποτελούν μακροχρόνια μνημεία αδιαφορίας της δημοτικής αρχής στα οποία πρέπει να απαντήσει ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.Τα τρία αυτά σημεία μέσα στην πόλη του Αγρινίου είναι η κορυφή του παγόβουνου, για το τι συμβαίνει στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος στην περιφέρεια του Δήμου.
Το απορριμματοφόρο «φάντασμα»
Περίπτωση πρώτη: Μπροστά από το Δημόσιο ΚΤΕΟ Αγρινίου με το απορριμματοφόρο «ωσεί παρών» και με όγκο από μπάζα και σκουπίδια.

σκουπίδια 2Της πινακίδας τα… καμένα
Περίπτωση δεύτερη: Στο σημείο «Κατουρλής» κοντά στο Αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ. Σαν να μην υπάρχει η πινακίδα του ίδιου του δήμου Αγρινίου που απαγορεύει τη μη ρίψη σκουπιδιών. Ανενόχλητοι κάποιοι ασυνείδητοι όχι μόνο πετούν μπάζα, αλλά βάζουν και φωτιά στα σκουπίδια με κίνδυνο να επεκταθεί ανεξέλεγκτα στη γύρω περιοχή.

σκουπίδια 3Η ανεξαρτησία των σκουπιδιών
Περίπτωση τρίτη: Στην οδό της Εθνικής Ανεξαρτησίας, σε έναν περιφερειακό μεγάλο δρόμο τα σκουπίδια και τα μπάζα έχουν σχηματίσει βουνά στα πλαϊνά του δρόμου.

Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή αδιαφορεί για το περιβάλλον και δεν δίνει την δυνατότητα στους ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες του Αγρινίου να βοηθήσουν ενεργά τον τόπο τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως και στην περίπτωση του πάρκου αδιαφορεί παντελώς, γι αυτό το ενεργό κομμάτι της κοινωνίας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος δεσμεύεται ότι η Δύναμη Ελπίδας – Δημοτική Αλλαγή ως δημοτική αρχή και θα αντιμετωπίσει με σεβασμό το περιβάλλον και θα στηριχθεί έμπρακτα στον εθελοντισμό των πολιτών.