Το θέμα των σχολείων “σηκώνει” ο Θ. Παπαθανάσης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Θανάσης Παπαθανάσης επισκέφθηκε με τους συνεργάτες του σήμερα το πρωί το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Ναυπακτίας. Ο κ. Παπαθανάσης ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το σημαντικότερο όλων παραμένει, όπως τονίσθηκε κατά την διάρκεια της συνομιλίας, το γεγονός ότι το σχολείο εξακολουθεί να στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, για την ενοικίαση του οποίου δαπανώνται 200.000 ευρώ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας δήλωσε: «Με την επίσκεψη μου σήμερα εδώ διαπίστωσα για μια ακόμη φορά την αναλγησία και την αδιαφορία του δήμου σε σημαντικά θέματα, όπως αυτό της στέγασης των μαθητών του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Ναυπακτίας σε ιδιόκτητο κτίριο. Είναι πραγματικά απαράδεκτο, η Δημοτική Αρχή του τόπου να μην έχει φροντίσει να επιλύσει ένα τόσο σοβαρό θέμα, την στιγμή μάλιστα που και οι αίθουσες του ενοικιαζόμενου κτιρίου δεν επαρκούν για να πραγματοποιούνται όλες οι δραστηριότητες των μαθητών. Ο δήμος ήταν υποχρεωμένος από τον Νοέμβριο του 2012 να συνεργαστεί με τον ΟΣΚ και να επισκευάσουν το παλιό κτίριο του σχολείου. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η κατάσταση παραμένει η ίδια, καθώς κανείς από τους υπευθύνους δεν ασχολήθηκε με την τύχη αυτών των μαθητών.
Αποτελεί δέσμευση και υποχρέωση για μας η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την επισκευή του παλιού κτιρίου έτσι ώστε να σταματήσει η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Είναι κρίμα πραγματικά που κάποιοι δεν έχουν το σθένος να αναλάβουν τις ευθύνες τους ακόμη και τώρα που έρχεται η ημέρα της κρίσης από τους πολίτες αυτού του τόπου. Δηλώνουμε την έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη μας σε καθηγητές, μαθητές και γονείς. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε σε αυτά τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα αυτού του τόπου, σωστές συνθήκες διδασκαλίας»