Υποψήφιος δήμαρχος Θέρμου ο Θ. Κασόλας

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου Θ. Κασόλας

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θέρμο ανακοίνωσε ο Θ.Κασόλας μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Α. ΚΑΣΟΛΑ
ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
Mε αίσθημα ευθύνης απευθύνομαι σε όλους σας, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Θέρμου και φιλοδοξώντας να οικοδομήσω μαζί σας μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης.

Η απόφασή μου αυτή υπαγορεύθηκε πρώτα απ’ όλα από τις επανειλημμένες συζητήσεις και προβληματισμούς με γνωστά αυτοδιοικητικά πρόσωπα αλλά και από την αγωνία πολλών συμπολιτών μας για το μέλλον του Δήμου μας και καθορίστηκε από την επιθυμία μου να προσφέρω στον τόπο μου μέσα από την αυτοδιοίκηση τόσο μέσω της τεχνοκρατικής αντίληψής μου για την αποτελεσματικότητα της διοίκησης, όπως αυτή προκύπτει και από την επαγγελματική μου ειδικότητα του πολιτικού μηχανικού, όσο και λόγω των ιδιοτήτων μου ως μόνιμος κάτοικος του Θέρμου και ελεύθερος επαγγελματίας στην περιοχή του Δήμου Θέρμου.

Ζούμε όλοι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και στερεί την ελπίδα και την προοπτική από την κοινωνία. Η ανεργία έχει γιγαντωθεί, ειδικά στους νέους, δημιουργώντας εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα, ενώ υπάρχει αδυναμία συντήρησης των οικογενειών ακόμη και για όσους έχουν κάποιο εισόδημα.Σε τοπικό επίπεδο αντιμετωπίζουμε, όπως και όλες σχεδόν οι αγροτικές, και ειδικότερα οι ορεινές, περιοχές, και άλλα σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η πληθυσμιακή γήρανση και η αναπτυξιακή υστέρηση.

Έχοντας ως πεποίθηση πως σ’ αυτή τη σκληρή πραγματικότητα η ανάπτυξη αποτελεί την μοναδική λύση στο πρόβλημα, αποφασίσαμε μαζί και με άλλους συμπολίτες μου να δηλώσουμε το «παρόν» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, προκειμένου να συμβάλουμε στην αποτελεσματικότερη προώθηση της ανάπτυξης στην περιοχή μας. Πιστεύουμε ότι το μέλλον της περιοχής μας είναι ευθύνη όλων μας, καθώς στις σύγχρονες κοινωνίες οι στόχοι και οι αποφάσεις δομούνται και μορφοποιούνται αποτελεσματικά μόνο μέσα από μεγάλες ομάδες ενεργών πολιτών.

Η προσπάθειά μας αυτή στηρίζεται στη σύζευξη της αναζωογονητικής δύναμης πολλών νέων και άφθαρτων ανθρώπων από την κοινωνία των πολιτών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας και δοκιμάζουν να προσφέρουν και από το μετερίζι της αυτοδιοίκησης στην κοινωνία, και της εμπειρίας ανθρώπων της αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου, έχουν «ζυμωθεί» με την ενεργό παρουσία τους στην τοπική κοινωνία και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με τις ικανότητές τους στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Η νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί ενωμένη την τοπική κοινωνία και απαλλαγμένη από μικροσυμφέροντα, ώστε να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και να μετατρέψει τις δυσκολίες σε ευκαιρίες ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας το καλύτερο διαθέσιμο, έμπειρο δυναμικό της.Είναι απαραίτητο μέσα από συλλογική προσπάθεια και ευρύτερες ακομμάτιστες συνεργασίες να κατοχυρώσουμε την αυτόνομη παρουσία του Δήμου Θέρμου ως αυτοτελούς αυτοδιοικητικής οντότητας μέσω της ενδυνάμωσής του και να δημιουργήσουμε το σύνολο των υποδομών που απαιτούνται, ώστε να επιτευχθεί ο βαθμός ανάπτυξης που συνάδει με τα ιδιαίτερα σημαντικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που διαθέτει η περιοχή μας, τα οποία αποτελούν εν δυνάμει πλουτοπαραγωγικές πηγές που πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό για τη δημιουργία εισοδήματος για τους πολίτες της.

Επιθυμούμε τη συνεργασία όλων σας για τη συγκρότηση ενός νέου πολυσυλλεκτικού δημοτικού συνδυασμού και την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού προγράμματος για τον Δήμο Θέρμου, που θα υλοποιηθεί μέσα στη διάρκεια της επόμενης δημοτικής περιόδου. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, συμμέτοχους και όχι απλούς ψηφοφόρους.Άλλωστε, το μέλλον ανήκει σε όσους το προετοιμάζουν σωστά.

Με δεδομένη την αγάπη μας για τον τόπο μας, με δεδομένη τη θέλησή μας να προσφέρουμε και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε συμπολίτη μας, σας καλούμε όλους να στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή.Ας ενώσουμε την αγάπη μας για το Θέρμο και τα χωριά του Δήμου Θέρμου κι ας στρατευθούμε σε μια κοινή προσπάθεια για να πετύχουμε περισσότερους στόχους και να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας, όπως πραγματικά του αξίζει. Αυτό που μπορούμε εμείς να εγγυηθούμε είναι πως θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με επιμονή, ήθος και εργατικότητα, να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που θα μας δείξετε.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για ένα καλύτερο αύριο
Για έναν σύγχρονο, ανθρώπινο και ισόρροπα ανεπτυγμένο Δήμο Θέρμου

Θεόδωρος Α. Κασόλας
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Θέρμου