Αιχμηρή απάντηση Μαραγιάννη : “Αρέσκονται στην εκ του ασφαλούς υψηλή κριτική του καφενείου”

Απάντηση στα μέλη της Δημοτικής κίνησης «Αλλαγής Πορείας» πολιτών Θέρμου που τον κατηγόρησαν για “οργανωμένο σχέδιο” δίνει με αιχμηρή ανακοίνωσή του ο μέχρι πρότινος επικεφαλής τους Κωνσταντίνος Μαραγιάννης. “Δεν αισθάνομαι ότι άδειασα κανέναν. Αντίθετα, έμεινα μέχρι το τέλος και κάλεσα, πολλές φορές, τα μέλη και τους υποψήφιους να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση συγκρότησης ενός αξιόπιστου ψηφοδελτίου, πράγμα το οποίο δεν έκαναν” τονίζει ο κ. Μαραγιάννης και συμπληρώνει με νόημα πως “οι συγκεκριμένοι συντάκτες της ανακοίνωσης έχουν τη λογική της μη συμμετοχής και δραστηριοποίησης, γιατί αρέσκονται στην εκ του ασφαλούς υψηλή κριτική του καφενείου”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Μαραγιάννη:
Χωρίς να έχουν το πολιτικό θάρρος να βάλουν τα ονόματά τους κάτω από την ανακοίνωση, κάποια μέλη της παραπάνω παράταξης (2 μέλη), έβγαλαν ανακοίνωση στην πλατεία και την έστειλαν και στο διαδίκτυο με συκοφαντικές αιχμές εναντίον μου, αποδίδοντας προθέσεις και κατασκευάζοντας σενάρια συνωμοσίας για τη μη κάθοδο του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Είναι φυσιολογικές οι αντιδράσεις τους, γιατί ο μοναδικός τους στόχος από την αρχή ήταν να κατέβουμε στις εκλογές, με οποιοδήποτε τίμημα, για να ικανοποιήσουν τις κομματικές τους ορέξεις και να βρουν βήμα να φωνασκούν και να προκαλούν την κοινή γνώμη, μπερδεύοντας τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης με τις Ευρωεκλογές, στις οποίες μπορεί ο καθένας ελεύθερα να εκφράσει και να υποστηρίξει τις κομματικές του θέσεις. Και γι΄ αυτό δεν έκαναν απολύτως τίποτα, για να διευρύνουν την παράταξη και να την ανοίξουν στον κόσμο, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των υποψηφίων στην πορεία προς τις εκλογές. Αντίθετα, με τη συμπεριφορά τους έδιωχναν κόσμο, όπως ακριβώς κάνουν και στον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκουν, μένοντας κολλημένοι σε μια παρωχημένη λογική και παλαιοκομματική ιδεολογία.

Η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»» δημιουργήθηκε για να εκφράσει το καινούργιο, το οποίο δεν κατάλαβαν κάποιοι και οι αποφάσεις της παίρνονταν από τη 45 μελή Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε και στην ουσία δημιούργησε την παράταξη. Τις οποιεσδήποτε αποφάσεις, θα έπαιρνε η ίδια η Επιτροπή και όχι 10-15 άτομα που μαζεύτηκαν στις τελευταίες συνελεύσεις. Είχα χρέος να ρωτήσω όλα τα μέλη τα οποία εξέφρασαν την άποψή τους που καταγράφτηκε. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών δεν υιοθέτησε την άποψη της μειοψηφίας που υποστήριξε τη μη συμμετοχή στις εκλογές, μια θέση σεβαστή, αλλά που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου. Βέβαια, οι συγκεκριμένοι συντάκτες της ανακοίνωσης έχουν τη λογική της μη συμμετοχής και δραστηριοποίησης, γιατί αρέσκονται στην εκ του ασφαλούς υψηλή κριτική του καφενείου.

Και με μεγάλη ευκολία αποδίδουν προθέσεις του τύπου «εκτελούσε οργανωμένο σχέδιο», αλλά δεν μας απαντά ο ένας από τους δύο και γραμματέας πολιτικού φορέα, γιατί είχε αρνηθεί να είναι υποψήφιος στο συνδυασμό που τόσο πολύ «υποστήριζε» και ετοιμαζόταν για την Περιφέρεια… Επίσης, ο ίδιος, ας μας απαντήσει, γιατί ήταν ευνοϊκά διακείμενος στον εκλεκτό υποψήφιο του Δημάρχου και σε συζητήσεις είχε πει ότι είναι προτιμότερη η συνεργασία με αυτόν… ενώ συχνά, κατά πληροφορίες, μπαινόβγαινε στο γραφείο του…

Δεν αισθάνομαι ότι άδειασα κανέναν. Αντίθετα, έμεινα μέχρι το τέλος και κάλεσα, πολλές φορές, τα μέλη και τους υποψήφιους να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση συγκρότησης ενός αξιόπιστου ψηφοδελτίου, πράγμα το οποίο δεν έκαναν. Τώρα, αφορισμοί του τύπου «να τον στείλει ο λαός στο σπίτι του», προσβάλλουν τους ίδιους τους συντάκτες, που παρουσιάζονται και ως αριστεροί και ποτέ δεν ενεργοποιήθηκαν και δεν συμμετείχαν σε συλλογικές ανιδιοτελείς δράσεις, αλλά βρίσκονται στο περιθώριο, διαμαρτυρόμενοι και κάνοντας ανέξοδη κριτική. Η κοινωνία γνωρίζει τη δράση και την προσφορά του καθενός και είναι σε θέση να αξιολογήσει πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν χρειάζεται τις υποδείξεις κανενός. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας είναι η ενεργοποίηση και η δράση όλων για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά προβλήματα.

Θέρμο 26-4-2014
Κώστας Φ. Μαραγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου