Εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο ο Παύλος Μοσχολιός [pics]

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία»

Σε έναν κατάμεστο, από φίλους και υποστηρικτές, πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, σήμερα 2 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του Παύλου Π. Μοσχολιού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία». Η ανταπόκριση των δημοτών του Αγρινίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έδωσε το μήνυμα της πορείας Νίκης που θα δικαιώσει τις ξεκάθαρες αυτοδιοικητικές λογικές και επιλογές.

Ο δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού, στην ομιλία του, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους φίλους και τους ψηφοφόρους του συνδυασμού για την συγκινητική παρουσία τους, όπως είπε, κάνοντας λόγο για τη δημοτική παράταξη της ευθύνης, της προοπτικής, των οραμάτων και του σχεδιασμού. «Τη δημοτική παράταξη της σκληρής δουλειάς και της αποτελεσματικότητας, που στάθηκε κοντά στον πολίτη και που στη δίνη των τελευταίων χρόνων, κράτησε το Δήμο όρθιο», όπως επισήμανε. Ο κ. Μοσχολιός έκανε λόγο για αποφασιστικότητα και νίκη όλων των Αγρινιωτών σε ένα δημιουργικό Δήμο Αγρινίου, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. «Στις δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες και πολιτικές που υπήρξαν και οι οποίες έθεσαν σε δοκιμασία και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση νιώθουμε περήφανοι γιατί καταφέραμε να υλοποιήσουμε το σύνολο σχεδόν του προγράμματός μας. Με πλήρη διαφάνεια, επιδιώκοντας τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις αντιμετωπίσαμε ισότιμα όλους τους πολίτες και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη ευρύτερων δυνάμεων ώστε σήμερα να έχουμε μαζί μας ανθρώπους που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν απέναντί μας», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο δήμαρχος Αγρινίου.

Μοσχολιός

Μοσχολιός 2Ο κ. Μοσχολιός στάθηκε ιδιαίτερα στον σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ που εισρέει στα ταμεία του Δήμου και σε ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα επενδύσεων που όχι μόνο έφερε έργα 162 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά απέφερε στην οικονομία της πόλης περισσότερα από 93 εκατομμύρια ευρώ την τριετία 2011 – 2013. Έκανε, δε, λόγο για την τήρηση της υπόσχεσης για να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης το οποίο έγινε πράξη, μέσα στη δυσκολότερη συγκυρία της χώρας εδώ και δεκαετίες, με το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό οδοντιατρείο, το κοινωνικό φαρμακείο, τον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών, θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, κλπ, μέσω των οποίων παρέχουμε στήριξη σε περισσότερες από 4.000 οικογένειες. Αλλά και τη διατήρηση χαμηλά στα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, με μείωση από φέτος 12% στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ, και ειδική τιμολογιακή πολιτική για ΑΜΕΑ και πολύτεκνους με διατηρημένη τη δημοτική συγκοινωνία.

Και ο κ. Μοσχολιός συνέχισε: «Σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του δήμου έγινε αληθινό έργο κι όμως κάποιοι μας κατηγορούν γιατί ολοκληρώνουμε το πρόγραμμά μας και παραδίδουμε τα νέα σχολεία, τα νέα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αστικών αναπλάσεων, τους νέους δρόμους, τους νέους χώρους Πολιτισμού και χώρους Αθλητισμού, την Πινακοθήκη, τη Γλυπτοθήκη. Τους ενοχλεί που τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και που μιλάμε γι’ αυτό, που αποδείξαμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε πολλά γιατί δουλέψαμε μεθοδικά, με σχέδιο και προγραμματισμό. Από την 1η Σεπτέμβρη αρχίζει μια νέα περίοδος με νέα λαϊκή εντολή.Με τη νέα λαϊκή εντολή της 18ης Μαΐου ξεκινάει μια νέα δημιουργική πορεία για το μεγάλο Δήμο Αγρινίου. γιατί όταν οι άλλοι διακατέχονταν από σύγχυση προσωπικής στρατηγικής και επιδιώξεων, εμείς «χτίζαμε» το νέο μεγάλο Δήμο Αγρινίου. Δικαιωθήκαμε γιατί μόνο ένας μεγάλος και βιώσιμος δήμος μπορούσε να απαντήσει στις προκλήσεις δεκαετιών σε όλο το δήμο. Πρέπει να απαντήσουν αν θέλουν ακόμη τη διάσπαση του μεγάλου Δήμου Αγρινίου, σε μικρά και μη βιώσιμα αυτοδιοικητικά σχήματα, σαν αυτά που προωθούσαν το 2010. Γιατί όλοι έχουμε την ιστορία μας, όλοι έχουμε το παρελθόν μας και το δικό μας είναι εκείνο μια διαρκούς πορείας συνέπειας λόγων και έργων αγώνων και αγωνίας μαζί με τους πολίτες για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν».

Μέσα σε θερμά χειροκροτήματα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία» κ. Παύλος Π. Μοσχολιός τόνισε ότι θα ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος που έδωσε στη δημοσιότητα και το οποίο έχει σαν μέγιστο στόχο τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός ελκυστικού και αναγνωρίσιμου προφίλ υψηλής ποιότητας, κάτι που μόνο ένας υγιής, λειτουργικός και βιώσιμος δήμος θα μπορούσε να καταφέρει. Με περισσότερα από 170 εκατομμύρια ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ, με δρομολογημένο Βιοτεχνικό Πάρκο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων, η οποία θα στεγαστεί στο πρώην Δημαρχείο Στράτου, την ώρα που δημιουργούνται οι συνθήκες για τη διεκδίκηση υπογραφής σύμβασης με τη ΔΕΗ, όπου θα προβλέπονται ειδικά τιμολόγια για τις επιχειρήσεις του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου. Υπενθύμισε, δε, ότι το Αγρίνιο είναι ο μόνος δήμος στην Ελλάδα με επενδύσεις στον τομέα του Πολιτισμού, με την Δημοτική Πινακοθήκη και τη μετατροπή της Λαχαναγοράς σε χώρο Πολιτισμού, όπου ήδη λειτουργεί η Γλυπτοθήκη.

«Πώς θέλει να διοικήσει το Δήμο κάποιος που ήταν απών από όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις του, και εμφανίζεται σε κάθε εκλογική διαδικασία αναζητώντας εναγωνίως την πολιτική του επιβίωση; Πώς θέλει να διοικήσει το Δήμο κάποιος που πολέμησε με πάθος τη δημιουργία του το 2010; Πώς θέλει να διοικήσει το Δήμο κάποιος που υπονόμευσε σημαντικές υποδομές της πόλης, όπως το Πάρκο και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, μόνο και μόνο για μικροπολιτικά οφέλη; Πώς θέλει να διοικήσει ένα μεγάλο Δήμο κάποιος που διοίκησε για αρκετά χρόνια έναν μικρότερο και τον παρέδωσε ουσιαστικά με μηδενικό ταμείο, υπερδανεισμένο και με πολλά χρέη σε ιδιώτες;», αναρωτήθηκε ο κ. Μοσχολιός και κατέληξε: «Με ένα ανανεωμένο, δυναμικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, ένα Ψηφοδέλτιο Νίκης και Ελπίδας με ευρύτερες κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις. Συνεχίζουμε μια πολιτική που σέβεται τον πολίτη, που τον θεωρεί συμμέτοχο στη δημιουργική πορεία του τόπου. Μαζί, περήφανοι, και με πίστη σε ένα Σύγχρονο Αγρίνιο με Κοινωνική Συμμαχία.Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συγκλονιστική παρουσία και την εμπιστοσύνη σας. Πάμε για μια μεγάλη νίκη, όλων μας, Νίκη του Δήμου και των πολιτών του»

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία κατευθύνθηκε στους φίλους και όσους στηρίζουν την πρότασή του, δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές και τον ενθουσιασμό τους για μια ακόμη μεγάλη νικηφόρα πορεία.