Γ. Τόλιος : Μήνυμα αποδοκιμασίας παντού [HDvideo]

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Τόλιος και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου

Ο κ. Τόλιος ανέφερε ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει να υπάρχει ένα μήνυμα αποδοκιμασία της ασκούμενης πολιτικές ώστε να απονομιμοποιηθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ακόμη ότι είναι ανάγκη να υπάρξει αλλαγή πολιτική αφού όπως είπε η χώρα θα βρίσκεται σε εποπτεία μέχρι το 2047. “Το πλεόνασμα είναι πλεόνασμα φτώχειας και ανεργίας” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “τα λόγια παρηγοριάς προς το λαό δεν αρκούν για τις θυσίες για τις οποίες επικροτούν τον Ελληνικό λαό, δεν τις έκαναν όλοι. Δεν τις έκαναν όσοι είναι στη λίστα Λαγκάρτ, όσοι έχουν τα εκατομμύριά τους σε τράπεζες του εξωτερικού”. “Δημεύουν το λαό” είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι το κράτος αγόρασε τις μετοχές των τραπεζών για να τις ανακεφαλαιοποίησει και τις πούλησε σε πολύ μικρότερο τίμημα. “Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως δεν πρόκειται να θυσιάσει τον Ελληνικό λαό στον βωμό της Ευρζώνης, προέχει η σωτηρία του λαού” τόνισε και εξήγησε ότι στόχος είναι το κούρεμα του χρέους και η μείωση των τόκων.

“Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να μπει στην Ευρωζώνη. Αυτή τη στιγμή όμως το ζήτημα δεν είναι η αποχώρηση, αλλά το πώς θα γίνει αυτή η Ευρώπη, Ευρώπη των λαών. Αυτό είναι και το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ, να αλλάξει η συνταγή του νεοφιλελευθερισμού” ανέφερε ο κ. Τόλιος ενώ αναφορικά με το πως θα μπορέσει να γίνει η διαγραφή του χρέους χωρίς έξοδο από την Ευρωζώνη απάντησε λέγοντας ότι “δεν μπορεί να προδιαγράψει κανείς την έκβαση της υπόθεσης… αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποχωρήσει στην πολιτική του μνημονίου και την υποταγής. Υπάρχει το διεθνές δίκαιο, έχουμε την νομική κάλυψη του ΟΗΕ για χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης. Δεν θα πάρουμε πάνω μας τις αμαρτίες της Ευρωζώνης. Αυτοί είναι οι “παράνομοι” γιατί μιλούσαν και την Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής. Άλλα είπαν και άλλα κάνουν…”